Bărbații imorali, noii ‘super-eroi’?

0
2226

De Andy Jones. Adaptare de Irina Mereacre. Fotografii de Sun Lee. 

Un jurnalist Men’s Health, genul Bărbat de Treabă, încearcă să adopte imoralitatea ca să afle dacă mușcătura unei oi îmbrăcate în piele de lup poate fi la fel de dureroasă.

„Oamenii ca tine – le spun «empatici» – sunt slabi de caracter“, îmi comunică noul meu mentor. „Sunteţi copleșiţi de slăbiciune. Vorbiţi încontinuu. Oferiţi informaţii, vă etalaţi viciile, bateţi în retragere. Toată lumea este preocupată să arate că dă dovadă de omenie. Așa nu se obţin rezultate.“

Consilierul meu care îmi vorbește pe șleau, o femeie cunoscută sub numele ME Thomas, nu își face prea multe griji. Thomas este – așa cum declară ea – un avocat de succes și profesor de drept „cu sâni uluitor de frumoși“. Odată, a rupt o prietenie cu cineva al cărui tată a murit de cancer, din motiv că nu mai era la fel de amuzant. Susţine că „nu a avut în viaţa ei vreo incertitudine“. Acum, mă va învăţa să fiu ca ea.

Thomas s-a autointitulat sociopată. Și chiar dacă a vrut ca ade­vă­rata ei identitate să fie ţinută sec­­­­­re­­tă, este mândră să afirme că aceasta este trăsătura ei definitorie. Motivul pentru care Thomas a fost de acord să stea de vorbă cu mine este că a întrevăzut posibilitatea de a-și promova cartea Confessions of a Sociopath. După standardele ei, sunt un „empat“, pentru că pot avea remușcări și pentru că empatizez cu ceilalţi. „Ca să imit emoţiile altor persoane, trebuie să le memorez“, îmi spune ea, „întrucât nu le simt în mod firesc“.

master-46363939

Sociopaţii sunt definiţi de comportamentul antisocial, distructiv; de superficialitate și de lipsa sincerităţii. Sunt egocentrici, manipulatori și se angajează în relaţii de tip parazit. În mod evident, unii au sâni frumoși. Și atunci, de ce și-ar dori un bărbat sănătos la cap să intre în această „comunitate“?

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here