Luptă cu natura

0
424

1/ Telefonul mobil
Asigură-te că telefonul tău îți va fi un aliat în caz de urgență. Poți descărca aplicații utile, cum ar fi cea a Crucii Roșii (disponibilă pentru iPhone) – cu sfaturi de prim-ajutor.

2/ Social media
Dacă apare vreo problemă, alege o persoană din afara județului în care te afli, care poate primi mesaje de la tine ori poate posta informații despre tine pe net. De multe ori, poți trimite și primi un SMS, chiar dacă nu poți suna.

3/ Radioul
Dacă rămâi fără curent, vei avea nevoie de un aparat radio portabil, cum este Philips AE2160/OOC (129 lei, altex.ro). E compact, uşor şi ține 300 de ore.

4/ Aragazul
Aragazul pentru camping BioLite CampStove arde crengile ca să furnizeze căldură şi poate genera electricitate (130 dolari, amazon.com).

5/ Lumina
Cumpără o lanternă cu carcasă rezistentă la apă şi îmbrăcată în cauciuc, ca Bear Grylls Survival Torch (160 lei, military-shop.ro). Poate lumina încontinuu timp de 20 de ore, iar în carcasa ei pot fi păstrate beţe de chibrit şi iască.

6/ Echipament
Pune deoparte o salopetă de lucru, o cască de protecţie, mănuşi şi cizme din cauciuc. Ai nevoie şi de frânghie, cabluri, bandă adezivă, o prelată pentru adăpost şi scule cu care să închizi gazele și apa.

7/ Provizii
Vei avea nevoie de mâncare pentru 72-90 de ore şi de aproximativ patru litri de apă de persoană, pe zi.

Foto: Ian Hughes

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here