La ce se gândește ea în timp ce faceți sex

0
1025

De Mike Darling. Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/GettyImages.

Dacă ai întreba un bărbat ce fel de gânduri îi trec prin cap în timp ce face sex, răspunsul ar fi ceva de genul: Oh, nu, stai așa, nu încă – urmat de rememorarea unor faze de la Cupa Mondială din 2008 și imaginea profesorului de algebră din clasa a VIII-a. Ce îi trece ei prin cap ţi-ar putea fi mai de folos. Din fericire, cititoarele Women’s Health au fost nerăbdătoare să ne împărtășească momentele cele mai fierbinţi (sau nu). „Discuţiile despre gândurile pe care le aveţi în timpul partidelor de sex pot fi pasul final către o relaţie împlinită“, spune terapeutul de cuplu Ian Kerner, fondatorul ghidului online despre sex Good in Bed. Dă pagina și descoperă „subtitrarea“ gândurilor ei.

„Ce bine-ți stă tricoul ăsta!“

Din șase variante date, 30% dintre cititoarele Women’s Health intervievate au spus că braţele musculoase sunt cel mai seducător atu fizic. Umerii laţi s-au clasat pe al doilea loc, cu 25% din răspunsuri. ­6-pack-ul? Doar 6% dintre femei l-au pus în topul preferinţelor. Deci, până dau roade exerciţiile cu gantere, poartă cămăși strâmte care-ţi pun în valoare braţele. Să nu rămână loc mai mult de două degete pe fiecare mânecă. „Sau poţi încerca un tricou raglan care să creeze contrast, lărgindu-ţi umerii și pieptul“, spune directorul de fashion Men’s Health, Brian Boyé.

1:12 „Dar gura ta miroase a brânză fermentată.“

De ce-ai comandat aripioare picante? Rugate să numească cel mai toxic motiv pentru „moartea pasiunii“, aproape jumătate dintre femeile intervievate au dat vina pe respiraţia urât mirositoare. „De evitat apa de gură pe bază de alcool, care poate înrăutăţi mirosul respiraţiei“, avertizează dentistul Jennifer Jablow. Strategia recomandată: hidratează-te și folosește apă de gură cu zinc. Mai poţi mesteca pătrunjel (în sfârșit, e bun la ceva!) – clorofila neutralizează mirosurile. „Sau mestecă gumă cu xylitol pentru a crește producţia de salivă“, spune dr. Jablow.

Ce vrei să faci cu fundul meu apetisant?“

„Multe femei susţin că stresul provocat de limbajul deocheat le aba­te de la calea către orgasm“, spune Kerner. Ce le-ar plăcea cel mai mult să audă: gemete și suspine. „Bărbaţii nu sunt, de regulă, la fel de gălă­gioși precum femeile, așa că gemetele sunt indicii clare că ea face ceva ca lumea“, spune Megan Fleming, doctor în psihologie și terapeut de cuplu. Dacă vă place să daţi detalii, faceţi-o în cu­vinte mai puţin deocheate. Cir­ca 20% dintre femei spun că un simplu „Ești atât de sexy“ sau „E mi­­nunat ce simt acum“ sunt suficiente.

„Dă mai multă atenție sfârcurilor. Te rog!“

E dovedit știinţific! „Stimularea sfârcurilor activează aceeași zonă cerebrală ca și stimularea clitoridiană, vaginală sau cervicală“, spune Barry Komisaruk, doctor în psihologie și profesor la Universitatea Rutgers, care studiază reacţia la stimulii sexuali. În afara zonei genitale, sfârcurile sunt zona erogenă preferată de patru din 10 participante la studiu. „Începe ușor, sărutând partea de sus a pieptului și părţile laterale ale sânilor“, sugerează Debby Herbenick, consultantul Men’s Health în materie de sex și relaţii. Pe măsură ce ea devine mai excitată, avansează către sfârcuri.

 „Nu te grăbi! Încep să mă simt bine.“

Ţi-a amorţit limba? Încetinește ritmul. Una din patru femei a spus că bărbaţii trebuie să dedice mai mult timp sexului oral, iar cel mai frecvent pont a fost „nu te grăbi și fii mai blând“. „Gândește-te că ești un furnizor de plăcere“, spune Kristen Mark, directorul laboratorului pentru promovarea sănătăţii sexuale, din cadrul Universităţii din Kentucky. „Ia-o încet și nu te duce direct către clitoris. Fă-i încălzirea“, spune ea. Execută mișcări circulare lente cu degetele, în afara vaginului, și apoi îndreaptă-te spre interior, tachinând-o cu limba.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here