Marijuana medicală: între beneficii și efecte devastatoare

0
1064
marijuana

Adaptare: Casa de Traduceri; Foto: Pixabay

Procurorul general al Statelor Unite nu crede că marijuana medicală va fi cheia rezolvării problemei stupefiantelor din SUA.

Jeff Sessions, Procurorul general al SUA, nu este un fan al marijuanei. În timpul unui discurs susținut în fața membrilor autorităților federale, statale și locale cu privire la planul său de a combate traficul de droguri ilegale din țară și de a rezolva criza națională provocată de stupefiante, Sessions a afirmat că este „uluit” de sugestiile conform cărora marijuana medicală ar putea fi o soluție.

„Realizez că părerea mea s-ar putea să fie prea demodată în aceste vremuri în care consumul de droguri e din ce în ce mai tolerat. Dar prea multe vieți sunt în pericol pentru ne bate capul cu ce e demodat și ce nu. Resping ideea că America va fi o țară mai bună dacă marijuana e vândută în orice alimentară”, a precizat procurorul.

„Și sunt uluit să aud oameni care sugerează că am putea rezolva criza provocată de heroină prin legalizarea marijuanei – permițându-le oamenilor să schimbe o dependență care le distruge viața cu una care e doar puțin mai ok. Națiunea noastră trebuie să reînceapă să spună în mod clar că consumul de droguri îți va distruge viața.”

Pe de altă parte, în cadrul aceluiași discurs, Sessions a afirmat că este de părere că „îndrumarea din era Obama”, care a încurajat mai multe state să legalizeze marijuana, este „validă”, lăsând de înțeles că nu pregătește o represiune națională împotriva magazinelor sau dispensarelor care comercializează marijuana, așa cum se credea până acum.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, Sessions a declarat că beneficiile marijuanei s-ar putea să fie „exagerate” și că în loc să se concentreze pe accesul la marijuana medicală, preferă să intensifice acțiunile de educație cu privire la droguri și campaniile de prevenire: „În anii ’80 și ’90, am văzut cum campaniile de prevenire au contribuit la scăderea consumului și a dependențelor de droguri.

Putem să o facem din nou”, a continuat acesta. „Educarea oamenilor și informarea lor cu privire la teribilul adevăr despre droguri și dependență va duce la alegeri mai bune. Putem reduce consumul de droguri, putem salva vieți și putem contracara creșterea ratei criminalității care vine, în mod inevitabil, la pachet cu abuzul de droguri.”

CDC raportează că, în 2015, peste 15.000 de oameni au murit în urma supradozelor de stupefiante și, conform Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, rata de decese provocate de supradoze a crescut de patru ori din 1999 până în prezent. Deși o parte din efectele consumului cronic de marijuana sunt încă necunoscute, un studiu recent publicat în JAMA susține că statele care pun la dispoziție programe de marijuana medicală au raportat cu 24,8% mai puține decese provocate de supradoze decât statele care încă nu au legalizat iarba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here