Învață să gătești – acum!

0
908

Adaptare de Oana Popa. Foto: Sam Kaplan.

 

Un tip, o tigaie, un truc 

Învață să gătești somonul perfect

Tipul

Brendan Collins, chef la ­Birch și Corner Door din Los Angeles, a apărut în emisiunile MTV House of Food și Bar Rescue, pe canalul ­Spike. Cartea sa, Cooking, Blokes & Artichokes, a fost lansată recent.

Tigaia

Folosește un vas din fontă sau din oțel carbon (nu din aluminiu sau oțel inoxidabil). Ca regulă generală, vasul de gătit trebuie să fie închis la culoare. Dă plita la temperatura maximă și preîncăl­zește cuptorul la 170°C.

Trucul

Încinge două linguri de ulei vegetal în tigaie. Cu ajutorul unui prosop de hârtie, usucă 170 de grame de file de ­somon, cu piele, și apoi sărează-l. Când uleiul e încins, adaugă peștele în tigaie, cu pielea în jos, și presează-l ușor cu o spatulă. Așteaptă cinci minute; peștele se va dezlipi singur. Pune ­vasul în cuptor și coace-l timp de alte cinci minute. Cu o lingură, stropește-l cu uleiul rămas în tigaie; adaugă piper proaspăt măcinat și lămâie. Servește-l cu orez brun și sote de spanac.



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here