Fii stăpânul bicicletei

0
706

De Jazz Kuschke. Adaptare de George Gurescu. Foto: Dom Daher/Red Bull Content Pool

Jonglerul

Kenny Belaey

Belgia, 33 de ani

„Chiar dacă eram sigur pe mine, în momentul în care roata a atins banda elastică pentru prima oară, după luni de antrenament și pregătiri, singurul lucru la care m-am gândit atunci a fost: «Așa ceva e imposibil!»“

Kenny Belaey este o legendă în lumea competițiilor de -bike trial. „Trial“ se trage din cursele trial ale motocicliștilor și este o disciplină în care sportivul încearcă să termine un traseu cu obstacole fără să pună picioarele pe pământ. Belaey este multiplu campion mondial și continuă să concureze cu elita sportului în Campionatele Mondiale UCI Trials și Campionatele Europene UEC.

Să câștigi nu-i întotdeauna suficient, uneori trebuie să împingi limitele a ceea ce-i fizic posibil, motiv pentru care Balaey a creat, în 2015, proiectul Balance. Acest proiect a necesitat un an de planificare și șase luni de antrenament intens de coordonare și echilibru, ca să fie pregătit pentru munții francezi La Plagne. Aici, el a trebuit să meargă cu bicicleta sa trial pe o chingă lungă de 18 metri, la 112 metri deasupra unei trecători aflate la o altitudine de 2.700 de metri.

Belaey spune că această probă este, în primul rând, o provocare psihică. „Slacklining (n.r. –mersul pe sfoară) este cel mai greu lucru cu care am avut de-a face vreodată. Ai nevoie de încredere, concentrare și o determinare imensă.“ S-ar putea să nu plănuiești vreun mers pe sfoară la mare înălțime în viitorul apropiat, dar dacă bike trial e un sport pe care te vezi practicându-l, Belaey știe de unde trebuie să începi:

Sfatul lui Belaey Apucă-te cu tupeu. „Dacă vrei să faci ciclism montan sau vrei să devii un pic mai rapid sau un ciclist mai bun, trebuie, în primul rând, să te gândești foarte mult la ce fel de cursă vrei să faci. Apoi, cumpără echipamentul care se potrivește acelui stil de cursă, uită-te la clipuri și fură meserie de la ceilalți.“

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here