Fii încrezător, prietene!

0
923

De Markham Heid. Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/GettyImages.

Un bărbat încrezător exercită o forță de atracție în plan amoros și este autoritar în sfera profesională. (Gândește-te la Bruce Wayne, de exemplu.) În timp ce un tip nesigur aproape că șoptește: „Nu mă băga în seamă, eu nu contez“. Un bărbat încrezător își cunoaște valoarea și, drept urmare, își va negocia salariul până în pânzele albe. Pentru un tip nesigur, faptul că a primit atât avansul, cât și lichidarea e o adevărată minune. Orice bărbat are potențialul de a fi încrezător sau nesigur și îți recomandăm cu căldură prima variantă. „Încrederea de sine îți permite să transmiți atuurile de care dispui – competență, venit, ambiție – și pe care oamenii nu le pot observa cu ochiul liber“, spune psihologul evoluționist Sean Murphy. Aceste semnale pot fi subtile și involuntare; nu-ți dai seama întotdeauna că le trimiți. Chiar dacă nu ești un lider înnăscut, cercetările recente te învață cum să te prefaci că ești invincibil. Citește în continuare și cultivă-ți superputerile cu următorul plan, în trei pași.

1. Alege o ținută care te scoate în evidență

Tipii timizi sunt prea cuminți în materie de stil, iar asta duce la mediocritate. „Definește-ți -stilul asumându-ți riscuri minore“, spune Karen Pine, autoarea cărții Mind What You Wear. Pe măsură ce primești complimente (și vor veni), vei căpăta încrederea să te exprimi și să faci alegeri mai curajoase.

Dă clasă competitorilor

Îmbracă-te puțin deasupra celorlalți. Hainele cu un stil formal – un costum purtat la o ședință – te vor scoate în evidență. Aspectul e asociat cu puterea, arată un studiu al Universității California. „Și fiindcă puterea e legată de încredere și leadership, dacă te îmbraci bine, îți vei autoinsufla aceste calități“, spune Abraham Rutchick, autorul studiului.

Ai grijă la detalii

Micile amănunte – nimic prea extravagant – demonstrează că știi cum să te îmbraci. „Butonii sunt omniprezenți, așa că nu mai atrag atenția“, spune stilista vedetelor, Jacqui Stafford, autoarea cărții The Wow Factor. Dacă mergi la o întâlnire romantică, adaugă stilului tău vestimentar o notă modernă, cum ar fi pantofii monk sau o batistă cool, în buzunarul de la piept.

Alege-ți uniforma

Să devii membrul unor cluburi importante pentru tine e un privilegiu care-ți va spori stima de sine. Aceasta e concluzia unui studiu recent din PLOS One. Fie că e vorba de asociația absolvenților din universitatea ta sau un club local de atletism, a face parte dintr-o comunitate îți va da un nou sens și motivație și îți va crește respectul de sine.

Ademenește-o cu mirosul tău

Un deodorant parfumat poate contribui la îmbunătățirea aspectului și la creșterea stimei de sine, arată un studiu realizat în 2015, în Marea Britanie-. E valabil și pentru apa de colonie și spray-urile parfumate. „Aromele plăcute te ajută să scapi de imaginea negativă pe care o ai despre propria persoană“, spune autorul studiului, Jorien van Paasschen. Însă nu uita: nu mai mult de două pufuri.

Arată-ți latura sălbatică

Oamenii se simt mai puternici când poartă un tricou cu Superman și se concentrează mai bine când se îmbracă în halat alb de laborator, demonstrează un studiu recent. În mod involuntar, preluăm caracteristici pe care le asociem vestimentației noastre. Pentru garderoba de timp liber, achiziționează-ți o geacă de piele de calitate sau niște bocanci. Nu contează dacă ești exuberant sau mai rezervat; binecunoscuta legătură dintre hainele de piele și duritatea masculină va fi evidentă.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here