Fă-ți paste ca la carte

0
820

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Sam Kaplan.

Preia controlul asupra mesei de prânz. Este foarte simplu: acordă-ți 15 minute într-o seară pentru a pregăti aceste porții cu carne și paste. Sunt mult mai gustoase și mai sănătoase decât orice mâncare la caserolă. Și dacă le consumi după antrenament, fiecare rețetă furnizată de noi îți asigură o cantitate suficientă de proteine pentru recuperarea și creșterea musculară. În plus, acest prânz are același gust bun dacă îl consumi rece sau reîncălzit. Îți poți savura mâncarea direct din frigider, fără să fii nevoit să aștepți la coada pentru cuptorul cu microunde din bucătăria de la serviciu.

Truc din bucătărie

Fă noodles din legume

Unele magazine vând noodles din dovlecei gata ambalate. Dar îi poți pregăti chiar tu acasă cu ajutorul unui aparat de tăiat legumele în spirală (165 lei, pentrugatit.ro). Sau poți să tai felii subțiri de dovlecel și cu un cuțit ascuțit.

Spaghete cu unt de arahide și pui mărunțit

mh0616_nut_noo_02

De ce ai nevoie

3 linguri de unt de arahide cremos

2 linguri de sos de soia, cu conținut redus de sodiu

1 lingură de zeamă de lime

1 linguriță de sos picant Sriracha

1 linguriță de zahăr brun închis

1 linguriță de ulei din semințe de susan prăjite

120 g de spaghete din făină integrală, fierte (păstrează ¼ ceașcă de apă fiartă)

2 cești de pui la rotisor, tăiat feliuțe

4 cepe verzi, feliate mărunt

Fulgi de ardei roșu (opțional)

Cum le prepari

Într-un bol mare, amestecă untul de arahide, sosul de soia, zeama de ­lime, sosul Sriracha, zahărul, uleiul de susan și cel puțin două linguri de apă fiartă. Adaugă spaghetele și amestecă bine, până se omogenizează. Pune bucățile de pui și jumătate din cantitatea de ceapă verde. Împarte mâncarea în două boluri și ornează‑le cu ceapa rămasă și fulgi de ardei roșu. Vei obține două porții.

Per porție 634 calorii, 59 g proteine, 54 g carbohidrați (9 g fibre), 20 g grăsimi

 

Truc din bucătărie

Gătește-le rapid

Vasele mari cu apă necesită un timp mai mare de fierbere. Grăbește procesul: ia o tigaie adâncă, pune apă (cam trei centimetri de vas) și puțină sare și adu-o în punctul de fierbere. Adaugă pastele; fierbe-le până când sunt al dente.

 

Tăiței de dovlecel cu sos pesto, creveți și năut

mh0616_nut_noo_03

De ce ai nevoie

2 cești de frunze de busuioc proaspete

¼ ceașcă de parmezan, ras grosier

2 linguri de migdale

1 cățel de usturoi

1 linguriță de zeamă proaspătă de lămâie

¼ ceașcă de ulei de măsline

2 dovlecei medii, tăiați în fâșii subțiri

250 g de creveți gătiți

500 g de boabe de năut

Cum îi prepari

Într-un blender sau procesor de alimente, combină busuiocul, brânza, migdalele, usturoiul și zeama de lămâie; condimentează cu sare și piper, după gust. Mixează fin toate ingredientele. Varsă treptat uleiul până se formează o pastă groasă. Mută mixul într‑un bol mare; adaugă sare și piper, după gust, și mai multă zeamă de lămâie dacă e necesar. Adaugă tăițeii din dovlecel, creveții și năutul. Amestecă încet. Vei obține două porții.

Per porție 678 calorii, 44 g proteine, 36 g carbohidrați (9 g fibre), 40 g grăsimi

 

Spirale cu roșii uscate la soare și fleică de porc la grătar

mh0616_nut_noo_04

De ce ai nevoie

½ ceașcă de roșii uscate, în ulei de măsline

1 cățel de usturoi

¼ ceașcă de frunze de pătrunjel, tocate

2 linguri de frunze de busuioc, tocate

2 lingurițe de oțet din vin

120 g de paste spirale, fierte (păstrează

½ ceașcă de apă fiartă)

450 g de fleică de porc

Parmezan

Cum le prepari

Într-un blender, amestecă roșiile și usturoiul. Adaugă ierburile și oțetul. Mixează până se omogenizează. Pune pastele calde cu trei sferturi din sos și toarnă apă fiartă, dacă e nevoie să subțiezi pasta. Încinge o tigaie grill, la foc mediu. Condimentează friptura cu sare și piper. Prăjește-o mediu, circa patru minute pe fiecare parte. Mută fleica pe tocător și toarnă sosul rămas; las-o cinci minute. Taie carnea, amestec-o bine cu pastele și rade parmezan. Vei obține două porții.

Per porție 516 calorii, 33 g proteine, 49 g carbohidrați (4 g fibre), 21 g grăsimi

Articol preluat din ediția de septembrie 2016.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here