Profită de primele trei minute

0
515

Adaptare de Oana Popa. Foto: Levi Brown.

Când o inviți în sfârșit la tine acasă

Detaliul cel mai important e evident: oferă-i ceva de băut. „Un pahar ținut în mână reduce anxietatea“, spune dr. Laura Berman, expert în relații. Turul casei nu trebuie să dureze prea mult – fără opriri lungi și de prost-gust în fața dormitorului. „În poza aceea e bunica mea dragă.“

Când inspectezi o casă de vânzare

Nu te lăsa păcălit de mobilă. „Ai nevoie de un acoperiș mai nou de 15 ani și de ferestre duble, sub 20 de ani vechime“, spune John Ternullo de la Re/Max Leading Edge. Verifică ușile. Dacă nu se închid bine, clădirea ar putea avea defecte structurale.

Când faci brainstorming la job

Anunță restricțiile cu privire la proiect – de timp sau buget. Atenționările încurajează creativitatea. Surprinde-i pe colegi, împărțind meniuri pentru prânz. „Elementul extern poate declanșa diverse asocieri“, spune Jonathan Groff, producător executiv al show-ului Blackish.

Când ajungi la o petrecere

Înainte de a aborda pe cineva, rostește „grozav“ de trei ori, în gând, pentru a zâmbi încrezător. „Prezintă-te, fă o remarcă despre eveniment și adresează o întrebare deschisă“, spune Nicholas Boothman, autorul cărții How to Make People Like You in 90 Seconds. 

Când îți iei o mașină second hand

Deschide capota și verifică grilajul de metal pe care stă motorul. Scoate rezerva din portbagaj și examinează cavitatea. Dacă vezi denivelări, înseamnă că mașina în cauză a fost lovită, spune Mike Brewer, gazda emisiunii Wheeler Dealers. E cazul să cauți alta. —Steve Calechman

Fă-ți o infuzie de sănătate

Care este ingredientul secret din ceaiul verde? Longevitatea. Iată patru beneficii majore, dacă

îl consumi regulat.

20% Reducerea riscului de accidente vasculare (≥ 4 cești pe zi).

40% Reducerea riscului de cancer la creier și gât (≥ 5 cești pe zi).

53 % Rată scăzută a declinului cognitiv. (Dacă bei ceai verde în una până la șase zile pe săptămână.)

12% Mai puține riscuri de deces în urma unei afecțiuni cardiovasculare (3-4 cești pe zi).

Simplifică arta seducției de zi cu zi

Gesturile tale romantice sunt din telenovele? „Dacă folosești aceleași apelative și aceleași complimente, de fiecare dată, sensul lor se pierde“, spune dr. Warren Farrell, autorul cărții The Myth of Male Power. Cu cât ești mai puțin creativ, cu atât va scădea și respectul ei pentru tine. Recâștig-o astfel: 1. Fii drăguț. De două ori pe săptămână, găsește ceva creativ și amuzant de spus. De exemplu: „Mintea ta m-a făcut să mă îndrăgostesc de tine, dar corpul tău m-a ademenit în pat“. Sau, poate, doar: „Îmi place să te ascult vorbind“. 2. Fii explicit. Nu trebuie să-i vorbești indecent, ci doar să fii direct. De două ori pe săptămână, spune cu voce tare ce îți place la ea. De exemplu: „Îmi place forma urechilor tale“ – sau „forma fundului tău“.

Muzica îți ajută echipa

Ai ședință cu morocănoși? Pune-i să cânte.

Iată un demers ciudat, dar eficient, pentru a avea o echipă unită: cântatul în cor! Cercetările arată că această activitate de grup creează legături puternice. Magia stă în urmărirea unui scop comun, formatul inedit și efortul simultan. Într-un studiu publicat de Royal Society Open Science, mai mulți oameni au stat în cerc și au cântat, fără partitură, de la incantații tribale până la piese pop. Dacă morocănoșii refuză să participe, începe tu primul să intonezi. E greu să reziști unui refren antrenant.

Articol preluat din ediția de aprilie 2016.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here