Energiile pozitive salvează vieți

0
2485

Adaptare de Ileana Buzoianu. Foto: Ralph Smith.

Fii vesel, prietene! Optimismul poate avea un efect benefic asupra stării tale generale de sănătate, afirmă un studiu publicat în revista Psychosomatic Medicine. Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare care se considerau fericiți au fost dispuși să facă mișcare mai des și au avut un indice de masă corporală mai mic decât cei care se considerau mai puțin fericiți. De asemenea, au dormit mai bine și au fumat mai puțin. În felul acesta, le-au crescut șanse de a-și menține starea și cinci ani mai târziu. „Persoanele vesele au tendința să se reabiliteze mai ușor în urma greșelilor și se înconjoară de oameni optimiști“, susține autorul studiului, Nancy Sin. Vrei să fii mai optimist? Într-un alt studiu, oamenii s-au simțit mai fericiți după ce au scris nouă lucruri frumoase: trei care se găsesc în natură, trei acțiuni umane și trei lucruri personale.

Trei trăsături ale oamenilor fericiți

  • sunt activi
  • nu fumează
  • dorm bine

Joacă mai inteligent pentru a domina terenul

Chris Evert încă își lasă în urmă adversarul pe teren, la 61 de ani. Învață de la ea!

Serviciul tău

Aruncă mingea în sus încât totul să fie îndreptat spre ea – privirea, umărul și racheta –, iar poziția corpului tău să fie alungită și gata de atac. Imaginează-ți că te înalți. Coboară racheta când e momentul.

Serviciul lui

Atacă mai ușor la al doilea serviciu, alegând o țintă aflată mult în interiorul terenului. Această presiune îl va face pe adversar să servească mai „moale“ din prima pentru a evita să răspundă din nou returului tău.

Volley-ul

Din -încheietură, ține racheta încât să fie pregătită pentru lovire și să o poți controla din mâner. Lovește mingea rapid și scurt – nu mai mult de 30 de centimetri –, ca și cum ai șterge un raft dintr-o mișcare.

Reacție

Nu îți privi adversarul, ci mingea care vine dinspre racheta lui. Astfel ești concentrat și poți identifica rapid  direcția și modul de rotire. Dacă reacționezi când mingea deja a trecut de fileu, este prea târziu.

20%

Media progresului funcției cognitive după o plimbare în natură. Fă-ți planuri de weekend care includ și timp petrecut la aer, în parc, sau fă drumeții pe munte.

Sursa: PhD Marc Berman, profesor de psihologie, Universitatea din Chicago

Confesional

Uneori am fantezii cu fata care are grijă de copiii mei, dar ea are doar 17 ani.

Fanteziile sexuale sunt mesaje care ne spun multe despre nevoile noastre emoționale. Poate ai  nevoie de apreciere și respect, te tentează noutatea și vitalitatea. Este un bun moment să te privești cu atenție, să te gândești: ce ți-ar trebui pentru a simți împlinire și satisfacție acum în viața ta? Și nu, nu te gândi la o aventură. Asta ar răni, ar da un sentiment profund de insecuritate partenerei și copiilor tăi, ca să nu mai spun de fata cu pricina.

Iubita mea vrea să-mi zică „tati“ când facem sex. Asta înseamnă că a fost abuzată?

Prea multă psihanaliză dăunează grav relațiilor! Dorințele sexuale ale partenerei spun ceva despre ea, despre nevoile ei emoționale și despre relația voastră. Cât control, dominare, subjugare există în relația voastră de zi cu zi? Cel mai simplu ar fi să vorbești cu ea. Întreab-o direct ce îi face plăcere și ce înseamnă pentru ea mesajul care te-a intrigat. Calea simplă adesea este cea mai bună. Ce se întâmplă în pat este despre voi și relația voastră.

Articol preluat din ediția de iunie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here