De ce doar 28% dintre femei oferă cu plăcere sex oral partenerului lor

0
2341
sex oral

Cercetătorii au aplicat un chestionar pe 500 de femei heterosexuale din universități cu privire la cele mai recente experiențe sexuale ale acestora și au constatat că aproape 60 de procente dintre ele au oferit sex oral în timpul acestei experiențe.

Dar doar 28 de procente dintre ele au declarat că acest act a fost „foarte plăcut”. Doar puțin peste jumătate dintre femei au declarat că a fost „oarecum plăcut”, iar 17 procente nu au simțit deloc plăcere când au oferit sex oral.

 Deci ce ar trebui să faci? Dacă înțelegi cum se poziționează ea în legătură cu sexul oral, vei reuși să ai o direcție, astfel încât sexul să fie mai plăcut pentru amândoi. Iată câteva motive pentru care femeilor e posibil să nu le placă să ofere felații.

Poate că face sex oral doar din obligație.

În mod tradițional – iar cercetările au confirmat că acest lucru este încă valabil în multe relații moderne – femeile sunt deseori văzute ca fiind mai pasive decât bărbații în timpul sexului, spune autorul studiului, Jessica Wood, doctorand la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Guelph.

În aceste roluri tradiționale, femeile sunt văzute ca fiind cele care „oferă” sex oral, în timp ce bărbații „primesc”. Aceste norme pot face o femeie să aibă senzația că trebuie să ofere felații.

Dar dacă face asta doar din obligație, probabil că nu va fi foarte distractiv pentru ea, spune Wood. În plus, ea se poate simți presată să „presteze” – ceea ce nu o ajută prea mult, să recunoaștem.

Așadar, verifică ce simte ea în timpul sexului. Întreab-o dacă îi place ce se întâmplă, spune Wood. Și asigură-te că știe și când îți place ție.

Comunicarea deschisă o va face să se simtă mai confortabil să vorbească despre ce vrea – și despre ce nu vrea – să facă în pat.

Ar putea avea senzația că sexul oral este prea intim pentru o aventură fără angajamente.

Unele femei nu se simt confortabil să ofere sex oral în timpul unor aventuri de-o noapte, chiar dacă se simt confortabil cu partenerii pe termen lung, spune Wood. De fapt, studiul a relevat că atât bărbații, cât și femeile sunt cu 17 procente mai dispuși să ofere sex oral în contextul unei relații de lungă durată.

De ce? Unele persoane consideră sexul oral ca fiind mai intim decât actul sexual, sugerează un alt studiu. Pentru ei, este modul în care își exprimă dragostea pentru partenerii lor – prin urmare trebuie rezervat doar pentru relațiile mai serioase.

Nu uita asta atunci când ai o aventură cu o tipă. Ca întotdeauna, cheia stă în comunicare: Întreab-o ce părere are despre sexul oral, spune Wood, și spune-i că nu vrei să pui presiune pe ea deloc.

Doar 52 de procente dintre bărbați au declarat că au oferit sex oral în timpul celei mai recente partide. Asta comparativ cu 59 de procente dintre femei.

Dar faptul că primesc sex oral ar putea să le facă pe unele femei să le placă mai mult să ofere, sugerează studiul.

Femeile care au primit sex oral au fost cu aproape 19 procente mai dispuse să simtă plăcere în timpul felației decât femeile cărora nu li s-a returnat favorul.

Așadar, dacă vrei să-i placă să îți ofere sex oral, e important să faci și tu același lucru, spune Wood. O precizare: Nu tuturor femeilor le place sexul oral, așa că mai întâi întreabă. Valabil pentru orice altceva, de altfel.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here