Cum să-ți păstrezi adidașii albi fără pată

0
2492
adidași

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

O pereche de adidași alb imaculat vor aduce o notă de rafinament casual în orice ținută – chiar și la costum. Dar noroiul negru și bălțile monstruoase sunt o amenințare majoră pentru aspectul tău impecabil.

Folosește aceste cinci trucuri pentru ca adidașii tăi albi preferați să rămână fără pată tot anul!

DACĂ SUNT IMPERMEABILI LA APĂ, SUNT IMPERMEABILI ȘI LA MURDĂRIE

Dacă reușești să ții departe moleculele de apă cu noroi, vei evita și murdăria pe care o provoacă. Noi folosim un spray protector (îl găsești la magazinele de specialitate), pe care îl poți folosi pe pantofi din piele, din piele întoarsă sau din pânză.

Doar că nu te aștepta ca două-trei pufuri să te protejeze pentru următorii 10.000 de km – stratul de tratament chimic ce îndepărtează apa de pe pantofi se subțiază în timp. Începe sezonul cu un tratament complet, apoi aplică din nou spray-ul de câte ori îți cureți pantofii.

FOLOSEȘTE O GUMĂ MAGICĂ PENTRU A ELIMINA PETELE DE UZURĂ

O gumă magică poate să întinerească pantofii din cauciuc și din piele cu câteva sute de kilometri.

Pentru a îndepărta petele închise la culoare, înmoaie guma într-un pahar cu apă și lustruiește petele. Apoi șterge pantofii cu o cârpă umedă.

Ai grijă însă: Aceste sugative sunt foarte puternice. Ai grijă să nu folosești guma pe piele vopsită, de exemplu pe dungile de la Adidas, altfel riști să se ducă vopseaua.

ALBEȘTE SAU SCHIMBĂ ȘIRETURILE DE LA ADIDAȘI

Dacă îți cureți pantofii și nu îți împrospătezi șireturile, e ca și cum ai conduce un Lamborghini cu jantele murdare.

Scoate șireturile și curăță murdăria din găuri cu o periuță de dinți mai veche, apoi pune șireturile în mașina de spălat. Pune-le într-o plasă pentru spălat lenjerie mai întâi, ca să nu se încurce și să nu-ți sugrume puloverele pe gât.

O alt opțiune este să iei un castron de dimensiune medie și să faci o soluție de detergent de vase, bicarbonat de sodiu și un strop de înălbitor.

Lasă șireturile la înmuiat câteva minute, apoi, cu o pereche de mănuși din plastic sau din cauciuc, freacă bine șireturile cu soluția.

Limpezește cu apă fierbinte și lasă-le la uscat – dacă le bagi în uscătorul de rufe vei rămâne cu două bucăți de ață dentară.

ÎMPROSPĂTEAZĂ TALPA ALBĂ DIN CAUCIUC CU PASTĂ DE DINȚI 

 Același produs pe care îl folosești pentru albirea dinților poate să facă să strălucească acele părți din talpa pantofilor tăi sport care se lasă convinse mai greu să rămână curate.

Caută o pastă de dinți albă, pură, care să nu fie gel și care să conțină peroxid de hidrogen. (Pasta de dinți colorată ar putea de fapt să-ți păteze pantofii).

Freacă bine tălpile cu o periuță de dinți mai veche, apoi șterge cu o cârpă umedă.

DA, EXISTĂ CREMĂ DE PANTOFI ALBĂ

Deși toate aceste metode te vor ajuta să-ți cureți pantofii, doar crema de pantofi albă va condiționa și va hrăni pielea. Gândește-te că acționează ca o cremă hidratantă pentru adidașii tăi.

Freacă bine crema pe pantofi cu o cârpă din bumbac, las-o să acționeze câteva minute, apoi șterge cu o cârpă moale uscată (sau cu o perie de pantofi, dacă ești mai snob).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here