Cum să te asiguri că și ea se simte la fel de bine ca tine în timpul sexului

0
1882
sex

Adaptare: Casa de Traduceri; Foto: Pixabay

1 din 13 femei cred că sexul e dureros – iată ce poți face ca să rezolvi problema asta pentru ea.

E posibil ca ea să nu se simtă atât de bine pe cât crezi tu atunci când faceți sex: după ce au discutat cu aproape 6.700 de femei, cercetătorii britanici au descoperit că 1 din 13 femei au dureri în timp ce fac sex.

Mai mult, femeile care simt dureri în timpul sexului tind să nu fie la fel de interesate de sex și se excită și ajung la orgasm mai greu decât restul.

Există multe motive pentru care sexul îi poate face rău. În jur de 2 la sută dintre femeile care au afirmat că simt dureri au spus că durerile sunt destul de severe. În aceste situații, problemele medicale ascunse ale uterului sau alte afecțiuni comune, cum ar fi infecții ale tractului urinar, erau cauza, explică Mitchell.

Dar, cel mai adesea, durerea e provocată de simpla lipsă de lubrifiere. De fapt, 45 la sută dintre femeile care au dureri au spus că au probleme și cu ariditatea vaginală – principalul vinovat pentru sexul neconfortabil în cazul majorității femeilor, continuă Mitchell.

„Sexul e adesea dureros pentru că vaginul nu e suficient lubrifiat, așa că ajută foarte mult dacă bărbatul e atent cu ea în timpul preludiului, încearcă lucruri care îi plac ei și nu se concentrează doar asupra penetrării”, explică Mitchell.

Dacă te asiguri că ea e suficient de umedă, toate piesele mișcătoare ale „puzzle-ului” intră cu ușurință unde trebuie, iar sexul oferă tuturor satisfacția pe care o caută toți. Dacă nu e umedă, penetrarea devine dureroasă, iar ea va începe să se teamă de situația asta și se va simți neconfortabil, spune Mitchell.

Iar toată grija asta va face lubrifierea și mai dificilă. Și, din păcate, probabil că ea e prea jenată sau timidă să vorbească cu tine despre problemă, asta însemnând că va încerca să suporte durerea doar ca să nu te supere pe tine, adaugă ea.

De aia, tu ești cel care trebuie să se ocupe de comunicarea dintre voi: Întreab-o sincer dacă îi place ceea ce faci, afirmă Mitchell. Dacă ți se pare că ceva nu e în regulă, spune-i că poate să fie sinceră cu tine și că vrei ca și ea să se simtă la fel de bine ca tine.

Dacă lucrurile pe care le faci o rănesc, există câteva moduri de a rezolva problema asta, astfel încât următoarea partidă să fie plăcută și pentru ea, continuă Mitchell.

Pentru început, asigură-te că ai mereu lubrifiant la îndemână în cazul în care are nevoie de puțin ajutor: În plus, penetrarea nu trebuie neapărat să fie punctul culminant al partidei, spune Mitchell. Stimularea clitorisului cu degetele sau sexul oral îi pot plăcea la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, ca penetrarea efectivă.

Pe termen lung, asta îți va ajuta mult relația, adaugă ea. Dacă te concentrezi pe plăcerea ei, ea se simte mai confortabil și se excită mai mult, iar asta înseamnă sex mai mult (și mai bun) pentru amândoi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here