Cheia pierderii în greutate ar putea fi mâncatul singur, acasă

0
741
slăbire

Adaptare: Casa de Traduceri; Foto: Unsplash

Pare a fi o existență singuratică, dar oarecum sănătoasă.

Când vine vorba de slăbit, cheia succesului s-ar putea să nu fie ceea ce mănânci, ci mai degrabă unde și cu cine. Mai exact, poate ar fi mai bine să mănânci singur acasă în loc să o faci cu prietenii sau la restaurant.

Deși nu sună distractiv, un nou studiu prezentat săptămâna trecută la conferința Asociației Americane a Inimii sugerează că posibilitatea de a nu-ți respecta dieta e cu 60 la sută mai mare atunci când ieși în oraș cu prietenii sau mergi la restaurant.

Cercetătorii au monitorizat 150 de oameni (90 la sută femei) timp de 12 luni și au descoperit că posibilitatea de a mânca prea mult sau de a încălca regulile dietei era mult mai mare atunci când participanții ieșeau în oraș cu prietenii sau mâncau la restaurant, dar se micșora când participanții erau la muncă sau în mașină. Totuși, în aproximativ 50% din timp, oamenii tindeau să renunțe la diete și atunci când erau singuri.

Există două motive posibile. Evident, ai mai mult control asupra a ceea ce mănânci atunci când îți gătești propria mâncare acasă. Și e destul de ușor să cedezi tentației când ești în oraș cu prietenii și ești singurul care nu savurează un burger delicios și o bere rece.

Cercetătorii speră că acest studiu îi va putea ajuta pe experți să ofere îndrumare pacienților care se chinuie mereu să slăbească.

Între timp, dacă încerci să dai jos kilogramele în plus, poate te va ajuta să îmbrățișezi gospodarul din tine și să petreci mai mult timp acasă. Desigur, dacă stai singur prea mult, riști să ai parte de efecte secundare nedorite, așa că încearcă să găsești un echilibru sănătos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here