Cele mai bune 5 sfaturi pentru prima întâlnire

0
904

De Ali Eaves. Foto: Men’s Health. Adaptare: Casa de Traduceri

Dacă există o formulă științifică pentru succes la prima întâlnire, iată care este: Cercetătorii au întrebat peste 2000 de persoane ce s-a întâmplat la prima întâlnire – și dacă întâlnirea a dus la ceva mai mult – pentru raportul anual Singles in America al site-ului Match.com.

Se pare că anumite locuri, anumite subiecte de conversație și chiar anumite tipuri de bucătărie ar putea influența considerabil succesul întâlnirii voastre. Include unul, doi sau chiar toți cei cinci factori de mai jos când îți programezi următoarea întâlnire – și nu fi surprins dacă spune da când o întrebi dacă vă mai vedeți.

Găsește-o pe Internet

Cuplurile care se întâlnesc online au cu 78% mai multe șanse să intre într-o relație decât persoanele care se cunosc prin prieteni comuni, constată studiul.

Acest lucru deoarece majoritatea persoanelor care folosesc serviciile de dating online sunt serioase în căutarea unui partener, spune dr. Helen Fisher, consultant științific senior pentru Match și autor al Anatomiei iubirii. Utilizarea majorității site-urilor de dating este dificilă, prin urmare utilizatorii lor sunt hotărâți să facă lucrurile să meargă.

Limitează-te la cină

Poate că pare lipsit de imaginație să o scoți la cină, dar îți dublează șansele să o vezi din nou comparativ cu o ieșire mai creativă, cum ar fi o drumeție sau un muzeu.

Cina este ideală la prima întâlnire pentru că vă ajută să vă cunoașteți mai bine, spune Fisher. Te concentrezi pe conversație, nu pe o activitate.

„Când stai în fața ei, faceți contact vizual, îi asculți vocea, vezi cum zâmbește, vezi cum te ascultă, poți afla cu adevărat cine e persoana respectivă”, spune Fisher.

Mai bine încă, alege un restaurant de sushi

Oamenii care merg la restaurante de sushi au cu 170% mai multe șanse să se revadă la a doua întâlnire decât persoanele care merg la un restaurant cu bucătărie americană, a constatat studiul.

Cercetătorii au fost uimiți de cât de puternică era această corelație, prin urmare au căutat o posibilă explicație în mâncarea în sine.

„Peștele gras, de exemplu tonul sau somonul, conține Omega3, care îmbunătățește circulația și vigilența”, spune Fisher. „Algele conțin iod, care poate declanșa eliberarea de testosteron și apetitul sexual. Iar wasabi crește ritmul cardiac și te poate face să roșești”.

Aceste modificări fiziologice ar putea să vă facă pe amândoi să vă simțiți mai excitați în timpul întâlnirii.

Un alt posibil motiv: Oamenii partajează sushi de obicei, nu mănâncă fiecare din farfuria lui. Astfel se creează legături, spune ea.

Vorbiți despre Trump

Poate crezi că o discuție despre politică cu o persoană pe care abia ai cunoscut-o e dezastruoasă, dar de fapt îți crește șansele să te vezi cu ea din nou cu 91%.

Nici măcar nu contează ce opinie ai – atât timp cât ai o opinie și o poți exprima respectuos, spune Fisher.

Dacă poți discuta un subiect controversat cu capul limpede înseamnă că ești bun, tolerant, flexibil și empatic – toate acestea fiind calități absolut esențiale pentru un potențial partener, spune ea.

Nu prelungi prea mult întâlnirea

Șansele să obții o a doua întâlnire încep să se diminueze dacă stați mai mult de 2 ore și 15 minute, potrivit datelor din Match. E posibil ca o discuție atât de lungă cu cineva să devină plictisitoare, spune Fisher.

Așa că mergeți fiecare la casa lui înainte să o obosești prea tare. Planifică o întâlnire care să includă cina și un pahar după. Dar apoi întreabă politicos dacă îi poți chema un taxi sau dacă o poți conduce acasă.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here