Cel mai bun mod de a găti o friptură

1
1046
friptură

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Sigur, o poți pune pur și simplu pe grătar. Dacă alegi să folosești însă o tigaie de fontă, vei gusta magia care are loc când ciupercile, cimbrul și usturoiul se îmbină și sfârâie împreună cu friptura.

L-am întrebat pe Ricardo Jarquin, chef-ul principal de la Travelle Kitchen + Bar din Langham, Chicago, ce trebuie să faci pentru a avea un fel de mâncare la nivel de steakhouse de top la tine pe masă.

Conține peste 150 de rețete pentru un mic dejun care să-ți dea energie, o cină rapidă sau preparate de făcut în cantități mari pe care trebuie să le încerci).

Rețeta supremă pentru friptură la cină 

Ai nevoie de:

300 de grame de vrăbioară de vită

2 linguri de ulei de măsline

Frunzele de la o crenguță de cimbru

4 căței de usturoi

Zeama de la o lămâie

Sos de soia

150 de grame de ciuperci tăiate felii

3 cepe mici tăiate felii

2 căței întregi de usturoi

2 crenguțe de cimbru

Frunze de năsturel

Cum se prepară:

Marinează friptura: Într-un bol, pune la marinat carnea de vită într-o lingură de ulei de măsline, frunzele de la o crenguță de cimbru, doi căței de usturoi feliați, zeama de la o lămâie și sos de soia din belșug.

Pune friptura pe grătar: Într-o tigaie grill de înălțime medie, adaugă puțin ulei de măsline, ciupercile feliate, ceapa, doi căței întregi de usturoi și două crenguțe de cimbru. Călește-le amestecând continuu, până când ciupercile se fac maronii, apoi împinge totul pe marginile tigăii. Adaugă friptura și las-o în tigaie câte 5 minute pe fiecare parte. Presară deasupra frunzele de năsturel.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here