Când merită să cumperi haine purtate

0
361

Adaptare de Elisabeta Gedő. Foto: Jonathon Kambouris.

Unele haine arată mai bine uzate. „În timp ce unii cumpără la preț întreg haine noi care par vintage, tu poți salva bani frumoși cumpărând ceva autentic“, spune stilistul Seth Howard.

Geaca de blugi

Va căpăta o prespălare ușoară spre medie pe măsură ce va fi purtată și va avea propria ei personalitate. Dacă are găuri mici sau e ruptă, e și mai cool. Petele nu sunt cool. Dacă o cumperi dintr-un magazin vintage n-ar trebui să te coste mai mult de 200 de lei. Asigură-te că se pot încheia toți nasturii. Adevărata comoară este jacheta din blugi de la Levi’s. E clasică și va fi stylish mereu.

Ghetele

„Dacă au fost fabricate acum 30 de ani, sunt menite să dureze mai mult decât ghetele care se vând în ziua de azi“, spune Howard. Când găsești bocanci din piele Timberland ale căror cusături nu s-au rupt, ești norocos. Calitatea din partea de sus a ghetei contează mult, tălpile se pot înlocui la un preț accesibil. Îi găsești în magazine vintage sau la yard sale-uri. Evită-i pe cei din al Doilea Război Mondial. Oricât de cool par, sunt mai fragili decât ai crede.

Geaca din piele

În primul rând, trebuie să fie măsura potrivită. Când are cute sau zone decolorate care o fac să arate foarte bine, e clar că merită s-o cumperi. Dar dacă are fermoarele stricate, pielea exfoliată sau prea ruptă, s-o readucii într-o condiție decentă ar putea să te coste mai mult decât jacheta în sine.

Ceasul vintage

„Valoarea se menține în timp sau poate chiar să crească“, spune Hamilton Powell, CEO la Crown & Caliber, un magazin online de ceasuri la mâna a doua. Caută cadrane clasice nedecolorate, cu carcasa fără zgârieturi. Cureaua distrusă poate fi înlocuită. Evită să le cumperi de pe Internet dacă vânzătorul nu acceptă returnări și nu îți dă un certificat de autenticitate.

Articol preluat din ediția de iunie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here