Antrenament funcțional

0
3573

Foto: Greenmind Studio.

Acest antrenament nu numai că îți va dezvolta forța, mobilitatea, agilitatea și viteza, dar te va ajuta să dezvolți mișcări fundamentale, și te va pregăti pentru activitatiile tale de zi cu zi. Următoarele patru exerciții pot fi efectuate în sala de sport sau în aer liber. La finalul fiecărui exercițiu vei găsi numărul de repetări sugerat pentru rezultate optime.

1 Mersul ursului 

16-04-39

Stai în patru labe, cu bazinul ridicat și genunchii flexați la 90 de grade. Atinge podeaua doar cu palmele și cu vârful degetelor de la picioare. Mergi în față 12 metri și apoi în spate 12 metri, mișcând simultan mâinile și picioarele opuse (mâna stângă și piciorul drept, mâna dreaptă și piciorul stâng). Repetări: 3×20

 

2 Ramat cu ganterele din planșă

16-04-56

Apucă o pereche de gantere și stai în poziție de planșă. Fără să miști partea superioară a brațului, flexează greutatea din mâna dreaptă spre umărul drept. Coboară și repetă cu brațul stâng. Continuă să alternezi părțile timp de 30-60 de secunde. Repetări: 4×10 pe fiecare braț.

 

3 Ramat la scripete din poziție de fandare

16-05-10

Stai în poziție de fandare, trunchiul drept şi mâna stângă pe lângă corp. Ține cont ca scripetele să fie coborât până la nivelul umărului. Trage scripetele cu mâna dreaptă către şold şi adu genunchiul drept către înainte în acelaşi timp. Repetări: 4×10-12 pe fiecare braț.

 

4 Împins la scripete în poziție de fandare

16-05-21

Du-ți piciorul stâng în față și lasă corpul în jos, până când coapsele sunt ­paralele cu podeaua. Ține abomenul activat şi umerii retraşi. Împinge păstrând aceeaşi poziție şi fără a mişca restul corpului. Repetări: 4×10-12 pe fiecare braț.

Articol preluat din ediția de septembrie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here