Alungă mirosurile neplăcute

0
887

De Steve Calechman. Adaptare de Oana Popa. Foto: Guliver/ThinkStock.

Bucătăria 

Vechile trucuri, cum ar fi să aprinzi lumânări sau bețișoare parfumate, doar maschează duhoarea. Aceasta poate veni dinspre aragaz, pe măsură ce se acumulează resturi de mâncare, firimituri râncede și pete de grăsime. „Primul pas e să demontezi toate componentele – grătar, butoane, tăvi de scurgere – și să le cureți în mașina de spălat vase. Apoi, dă aragazul la o parte, curăță-i laturile și podeaua, cu un degresant. La final, poți pulveriza oțet alb“, spune Jan Dougherty, autoarea cărții The Lost Art of House Cleaning.

Gura

În cazul acesta, să mesteci gumă este benefic, nu doar pentru a masca mirosul urât. „Guma de mestecat va dizloca resturile de mâncare dintre dinți, împiedicând proliferarea bacteriilor. Mestecatul produce salivă, o soluție antibacteriană eficientă“, spune Eric Yarnell, naturopat și profesor de medicină naturistă la Universitatea Bastyr. Dacă ești la o întâlnire, abține-te să comanzi desert, deoarece zahărul este un mediu propice pentru bacterii. Dacă totuși nu poți rezista, nu uita să mesteci gumă și să bei multă apă.

Câinele

Fii riguros: de două ori pe săptămână, timp de 10 minute, perie-ți câinele cu un pieptăn și cu o perie specială, cu peri de metal. Acest procedeu stimulează secreția de uleiuri naturale și înlătură părul mort, împreună cu gunoaiele din blană. Când îi faci baie, folosește apă la temperatura camerei, deoarece apa fierbinte închide porii, spune stilistul canin Bonnie Cowper. Diluează șamponul conform instrucțiunilor de pe etichetă. După ce îl ștergi cu prosopul și îl usuci cu uscătorul de păr, perie-l din nou pentru a înlătura firele care stau să cadă.

 

Alte lucruri utile…

Te potrivești financiar cu partenera?

Dacă ești curios în privința interesului ei pe termen lung față de tine, întreab-o dacă are un scor bun la Biroul de Credit. Romanticii incurabili din Consiliul de Guvernatori al Sistemului Federal de Rezerve al SUA susțin că perechile în care ambii au scoruri bune la acordarea de credite sunt mai predispuse să rămână împreună pe termen lung. „Motivul este că plățile regulate indică persoane de încredere“, spune autoarea studiului, Jessica Hayes. Plictisitor, dar, în același timp, liniștitor.

 

3 aplicații antistres

Adevărata relaxare este la îndemâna ta și e gratis!

1 / Habitica

Adună puncte pe măsură ce îndeplinești o serie de sarcini, pentru a-ți echipa personajul cu armură și săbii. Te vei simți mai stăpân pe tine și în viața reală.

2 / Happify

Jocuri, provocări zilnice și pauze de meditație – toate sunt menite să te facă să te simți bine, optimist și relaxat. Se pare că fericirea se învață.

3 / Întrecerile Fitbit

Provoacă-ți prietenii și colegii de la birou la întreceri zilnice sau de weekend, ca să vezi cine poate face cel mai mare număr de pași.

 

Primitivul mojar cu pistil

Înainte ca oamenii moderni să aibă cuțite de bucătărie din oțel carbon, omul primitiv (sau soția acestuia) obișnuia să strivească plantele și semințele între două pietre. Chiar și în ziua de azi, se pare că în mojarul din piatră se face cel mai bun guacamole. Cel din imagine, molcajete (50 de dolari, williams-sonoma.com), este făcut din rocă vulcanică, ceea ce îi dă un aer preistoric. Este o unealtă foarte bună pentru zdrobirea condimentelor pentru grătar sau marinate.

Articol preluat din ediția de septembrie 2016.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here