Adevăratul motiv pentru care femeile sunt atrase de băieții răi

0
2235
băieții răi

Dar încrederea – și nu narcisismul – este cea care o atrage, sugerează studiul.

Cercetătorii au aplicat chestionare pentru a stabili trăsăturile de personalitate ale subiecților, după care i-au trimis la o serie de întâlniri la prima vedere. După fiecare întâlnire, femeile au evaluat dacă vor sau nu să se mai întâlnească cu persoana respectivă din nou.

Femeile au demonstrat o probabilitate semnificativ mai ridicată de a dori să revadă bărbații cu trăsături de personalitate narcisică, mai exact pe cei încrezuți, care vor să fie în centrul atenției, mai mult decât pe cei care nu manifestau aceste trăsături.

Dar atunci când cercetătorii au inclus în grupul de control persoane cu trăsături de personalitate extrovertită, de exemplu persoane care manifestau încredere în sine și asertivitate, corelația a dispărut.

Aceasta înseamnă că atracția femeilor față de narcisiști ar putea fi explicată prin caracterul extrovertit al bărbaților – și nu prin vanitatea sau centrarea lor pe sine, spun cercetătorii.

Narcisicii fac deseori o bună primă impresie, pentru că sunt deschiși, adică au inițiativă în conversație pentru a impresiona oamenii și a le atrage atenția. Acest lucru îi poate face să pară atractivi atunci când fac cunoștință cu o persoană nouă, spun cercetătorii.

Dar nu vă faceți griji: Un alt studiu nou din Germania sugerează că narcisiștii devin mai puțin atrăgători pentru celelalte persoane după ce intră într-o relație pe termen lung. În timp, se dau de gol ca fiind centrați pe sine, egoiști și prea competitivi, spun cercetătorii.

Așa că uită de atitudinea de nesimțit, nu vei cuceri inimi cu ea, în schimb încearcă să ai încredere în tine și să fii deschis, spune autorul studiului, Dr. Emanuel Jauk, profesor de psihologie la Universitatea Graz din Austria.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here