8 trucuri prin care hainele te pot ajuta să pari mai slab

0
1656
trucuri

Adaptare: Casa de Traduceri; Foto: Unsplash

Și ce arată bine pe orice tip de siluetă

Un antrenament intens și un plan nutrițional pus la punct sunt esențiale pentru a te simți bine – și te și ajută să arăți mai bine în hainele tale.

Dar poate nu arăți încă așa cum ți-ai dori sau poate îți dorești să arăți ceva mai bine în acel costum slim-fit.

Vești bune: există câteva trucuri vestimentare simple care te pot ajuta să arăți așa cum nu ai mai făcut-o niciodată. Iată ce poți face.

Ascunde problemele mari cu modele delicate și mici

Țesăturile netede și culorile solide te fac să ai un aspect monolitic – care e ideal dacă vrei să intimidezi un fundaș, dar cam nepotrivit dacă vrei s-o cucerești pe tipa de care îți place. De asemenea, imprimeurile mari și zgomotoase te fac să pari… mare și zgomotos.

Dar tricoturile cu modele mici și texturate și cămășile cu design-uri elegante și suple atrag atenția unde e nevoie și o distrag de la adevărata problemă.

Aruncă pensele la gunoi

Pantalonii cu pense reușesc doar să adauge mai mult material în zona taliei și te fac să arăți de parcă ai încerca să treci granița cu o minge ascunsă în pantaloni. Pantalonii fără pense scot în evidență taliile subțiri și le ascund pe cele ceva mai late.

Dungi fără număr

În general, costumele te ajută să pari mai slab deoarece culoarea monocromatică și textura lor creează o linie verticală continuă de la gât la degetele de la picioare. Dar dungile sunt și mai eficiente: De aia Ronaldo părea mai slab în tricoul lui Inter decât în echipamentul spaniolilor de la Real Madrid.

Dungile fine de pe costum îi vor ghida privirea pe toată lungimea corpului tău și o vor face să evite talia cât Câmpia Română. Cutele ascuțite au același efect. Dar atenție la costumele cu modele de dimensiuni mai mari: Costumele pepit și cele cu carouri windowpane te fac să pari gras.

Scoate cămașa din pantaloni

Orice cămașă care poate fi purtată peste pantaloni te ajută să ascunzi kilogramele în plus.

Două chestii importante de care trebuie să ții cont: în primul rând, orice cămașă purtată peste pantaloni trebuie să aibă tivul drept.

În al doilea rând, încearcă să eviți porți bluze sau pulovere cu tiv elastic: Din cauza lor, materialul se strânge la talie și poate face chiar și un tip slab să pară durduliu.

Jos cu nasturii

Dacă ești fericitul posesor al unei burți de bere, sacourile cu nasturi până sus o să îi scoată uneori conturul în evidență.

Bărbații mai dolofani ar trebui să poarte sacouri cu unul sau doi nasturi pentru că acestea atrag atenția asupra triunghiului format de cămașă deasupra nasturelui de sus, care distrage ochii de la burtă.

Din același motiv, nu purta costume cu două rânduri de nasturi. Ele minimizează triunghiul cu care vrei să te lauzi, iar numărul mare de nasturi îi atrage atenția asupra taliei tale.

Nu te teme de hainele pe măsura ta

Nu face greșeala de a crede că hainele largi o să îți ascundă defectele – cel mai adesea, ele tind să le accentueze. Și nu face greșeala și mai gravă de a crede că pantalonii pe care i-ai cumpărat acum trei ani, când purtai 34 la talie, ți se potrivesc și acum, când porți 36.

Dacă degetul mare nu încape fără probleme sub betelie fără să fie nevoie să tragi aer în tine sau dacă trebuie să strângi cureaua la maxim ca să îi ții pe tine, e timpul să mergi la cumpărături.

Același lucru se aplică și în cazul bluzelor sau puloverelor: Dacă hainele se potrivesc cu forma corpului tău, atunci corpul tău arată mult mai bine.

Mai puțin contrast

Încearcă pe cât posibil să minimizezi contrastul de culori între partea superioară a corpului și cea inferioară. O cămașă de culoare închisă purtată alături de o pereche de pantaloni kaki te taie în două la talie (făcându-te să pari mai scund și mai lat).

Aceeași cămașă asortată cu o pereche de pantaloni gri închis distrage atenția din zona taliei și îți oferă câțiva centimetri în plus în înălțime.

Sfatul ăsta se aplică și în cazul urelelor: o curea neagră asortată cu niște pantaloni deschiși la culoare spune: „Hei, uitați-vă la talia mea!” Așa că e cazul să îți îmbogățești colecția de curele – adaugă câteva nuanțe diferite de maro și poate chiar una gri. Aruncă toate cataramele mari cât o farfurie.

Scapă de toate bluzele la baza gâtului

Ascunde în șifonier toate bluzele la baza gâtului; îți fac fața mai rotundă și te fac să semeni cu Cartman din South Park.

Anchiorul te face să pari mai înalt și mai slab și distrage atenția de la gușă, acolo unde e cazul.

În cazul cămășilor elegante, evită gulerele englezești și caută gulerele clasice, care minimizează rotunjimea feței tale.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here