4 trucuri de întreținere pe care ar trebui să le învețe orice bărbat

0
359

De Dan Michel. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri 

Nu, nu e vorba de superstiții prostești sau de păcăleli de marketing. Atunci când îți răcești crema de față, va acționa ca o compresă rece, răcind temperatura pielii și combătând simptomele obișnuite de dimineață, precum roșeața, inflamația și cearcănele.

De fapt, multe din produsele de îngrijire pe care deja le ai au un potențial nedescoperit prin care le poți face să funcționeze mai bine, să dureze mai mult și să te facă să arăți perfect – cu condiția să știi trucurile.

Citește mai jos alte trucuri utile care te vor ajuta să arăți mai bine instantaneu.

Fă economii la crema de ras

Înainte de următorul bărbierit, încearcă să folosești doar două treimi din cantitatea normală de cremă de ras – o biluță de dimensiunea unei monede de 50 de bani.

Freacă bine crema în mâini, apoi adaugă puțină apă și continuă să freci până se creează o spumă.

Astfel, vei avea parte de o spumă de ras mai subțire, care se aplică ușor și permite ca lama să lucreze mai aproape de piele, ceea ce va duce la un bărbierit mai precis – și la un tub de cremă de ras care ține mai mult.

Pune-ți parfumul în dulap

Parfumul nu îmbătrânește ca vinul – se strică după câțiva ani. Așa că aruncă sticlele vechi și prăfuite și ține-le pe cele noi într-un loc sigur, la întuneric.

Lumina și căldura descompun parfumul și îi strică mirosul. Așa că ține-le în dulap, ferite de lumină directă sau de surse de căldură, și vei putea prelungi durata de viață a parfumului tău preferat cu încă un an.

Ai grijă de lamele de ras

Locul preferat în care își țin bărbații lamele de ras – cu fața în jos la duș – este întâmplător și locul cel mai prost posibil.

Umezeala va toci lama și va permite colonizarea unor bacterii care te pot infecta la următorul bărbierit.

În schimb, pune lama cu fața în sus – cel mai bine într-un pahar – într-un loc uscat (a se citi: într-un dulap, nu pe blat).

Îi poți prelungi durata de viață de patru ori dacă aplici pe lamă câteva picături de soluție protectoare pentru lame (22 USD pentru 30 de utilizări) după fiecare bărbierit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here