4 căi ciudate de a-ți aranja lookul

0
1002

Adaptare de Ioana Vasile. Guliver/ThinkStock.


Scapă de pungi

Îți sună cunoscută metoda de a-ți pune felii de castravete pe ochi? Poți să obții același efect folosind două linguri reci. De fapt, iată un secret: aproape orice obiect rece va avea același efect.


Învinge ciuperca piciorului

Nu sta cu picioarele în sus. Mai bine caută un vas și ține-le într-o soluție cu o treime oțet și două treimi apă, timp de 15 minute, trei zile consecutiv. Bonus: vei scăpa și de mirosul neplăcut odată cu ciuperca.


Curăță-ți pielea

Vei avea nevoie de ovăz și iaurt. Unii oameni tratează arsurile și eczemele cu ovăz, iar extractul din acest ingredient este de multe ori folosit în produsele antiacnee. Combină două lingurițe de ovăz cu două de iaurt. Aplică amestecul pe față, așteaptă 10 minute, apoi clătește.


Fă-ți propriul șampon uscat

Nu curge apă caldă? N-ai nevoie de apă pentru acest șampon, ci de bicarbonat de sodiu. Aplică-l la rădăcină și apoi pe întreaga suprafață a părului. Piaptănă-te pentru a scăpa de el. Nu folosi prea mult ca să nu arăți ca o gogoașă pudrată cu zahăr.

 

Alte lucruri utile…

 

18%

Procentul cu care crește riscul de infarct în rândul celor care nu iau micul dejun. Ține unu-două ouă fierte în frigider și vei avea cu ce să-ți gătești o gustare matinală.

Sursa: Stroke

 

Ești propriul dușman?

Dacă aplici aceste principii în viața de zi cu zi, s-ar putea să fii.

Ai auzit vreodată zicala „Eșecul este pentru cei slabi?“ Sigur, să cazi direct în nas poate fi dureros. Dar, uneori, o situație nefavorabilă poate fi, de fapt, un avantaj, spune psihoterapeutul Krish Nath. Iată câteva zicale neadevărate.

1. Dacă îți ceri scuze primul, demonstrezi slăbiciune. Fals: Refuzul de a-ți recunoaște greșelile întărește ideea că a face greșeli este inacceptabil.

2. Mai bine un rău pe care îl știi decât unul pe care nu îl știi. Greșit. Oamenii care experimentează au un succes mai mare pe termen lung.

3. Când ești presat, lasă capul jos și mergi înainte. De fapt, e chiar OK să regândești planul. Creativitatea poate duce la rezultate mai bune.

 

Găsește drumul spre casă

Te-ai rătăcit? Închide ochii. Oamenii care au străbătut un labirint virtual și apoi au stat 10 minute cu ochii închiși (fără să doarmă) au demonstrat o acuratețe mai mare în amintirea drumului decât cei care nu au folosit această tehnică. Încearc-o atunci când soția îți cere să o ajuți cu niște coordonate. Pentru rezultate mai bune, oprește pe dreapta înainte de a folosi tehnica.

 

Articol preluat din ediția de iulie-august 2016.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here