Ziua de nachos

5 august 2014

Prepară-ţi singur gustări sănătoase, pe care să le mănânci când te uiţi la meciuri.

Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →

EXPERTUL BUCĂTAR AL LUNII
Alex Stupak este bucătar-şef şi coproprietarul restaurantelor Empellón Taqueria şi Empellón Cocina, ambele ­situate în New York.

 MH0114_ADV_GUY_02

 

GUACAMOLE INCONFUNDABIL
Cu reţeta lui Stupak, nu vei mai goli borcanele cu sos de avocado. Taie în jumătăți trei avocado coapte şi scoate-le sâmburii. Folosind o lingură, scobeşte pulpa fructelor şi pune-o într-un bol; zdrobeşte-o până devine pastă. Adaugă sucul de la un lime, un sfert de ceaşcă de ceapă albă tocată (spălată cu apă rece), un ardei iute mărunţit (fără seminţe) şi un pumn de coriandru tocat. Condimentează cu sare kosher şi amestecă bine.

 

1. Fă-i singur
Dacă ţi-i faci singur, nachos au o aromă autentică şi nu conţin atâta sare precum cei din magazin. Unge, pe ambele părţi, 16 foi de tortilla din porumb cu puțin ulei; tai-o pe fiecare în jumătăți, apoi împarte jumătăţile în treimi. Aşază triunghiurile pe două tăvi de copt căptuşite cu folie de aluminiu şi coace-le la 190°C până când se rumenesc şi devin crocante, circa 20 de minute.

2. Obţine aromă
Roşiile coapte intensifică aroma sosului salsa. Combină, într-o tavă de copt din aluminiu, 450 de grame de roşii, tăiate în jumătăţi, cu puţin ulei de măsline. Coace-le la 200°C, cam 40 de minute, adăugând patru căţei de usturoi după primele 20 de minute. Pune-le într-un blender, alături de doi-trei ardei copţi şi o lingură de sos de roşii condimentat; amestecă-le până obţii o pastă fină.  

3. Prepară carnea
Încălzeşte într-o tigaie o lingură de ulei; adaugă 250 de grame de chorizo mexican şi găteşte-l până devine crocant. Scurge grăsimea şi adaugă o ceapă tocată; găteşte-o până când e aurie, cam 10 minute. Pune piureul din roşii şi două linguriţe de oregano; găteşte-le minimum 15 minute. Adaugă o ceaşcă de supă de pui și amestecă până se îngroaşă, între 20 şi 30 de minute.

4. Asamblează
Poţi prepara sosul salsa cu roşii şi chorizo cu o zi în avans – pur şi simplu încălzeşte-l înainte să-l serveşti şi condimentează-l. Mută chipsurile de tortilla pe un platou mai adânc. Pune un strat de sos salsa şi unul de chipsuri, apoi adaugă toppingul preferat; încearcă ardei iuţi muraţi şi feliaţi, coriandru tocat, brânză fărâmiţată şi sos guacamole, proaspăt preparat.

 

Previous1 din 3Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!