Zero grasimi, gust maxim

24 octombrie 2007

Maninca de doua ori mai putin si simte-te de doua ori mai plin. Nu e un paradox. sint noile noastre retete, recent importate din Occident. Farfuriile mici sint noua moda in restaurantele de peste hotare. si sa nu crezi ca vreunul dintre clienti pleaca vreodata flamind dupa un astfel de meniu redus. Cum e posibil?

1-595poza-interior.jpg

Maninca de doua ori mai putin si simte-te de doua ori mai plin. Nu e un paradox. sint noile noastre retete, recent importate din Occident. Farfuriile mici sint noua moda in restaurantele de peste hotare. si sa nu crezi ca vreunul dintre clienti pleaca vreodata flamind dupa un astfel de meniu redus. Cum e posibil?

Ei bine, afla ca o cina frugala, dar cu multa savoare, poate fi la fel de satioasa ca o portie de doua ori mai mare. Majoritatea localurilor specializate in portii mici ofera meniuri extrem de bogate in gusturi, zeci de senzatii intr-o singura inghititura. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca senzatia de satietate nu depinde doar de cantitatea ingerata, ci si de felul in care arata mincarea si de intensitatea gustului ei. Asa ca e momentul sa uiti de muntii de mincare mediocra.

Redu dimensiunea cinei – si pe cea a burtii. Cu aceste mincaruri mici, dar ultra-satioase, inventate de maestri bucatari.

Exemplu: Friptura cu brinza si salata
Bucatar: Chris Santos
Restaurant: Stanton Social,New York
Friptura:

  • 500 g friptura de vita taiata in 4 portii egale
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita ulei de gatit

Salata:

  • 2 cani crutoane mari, fara coaja
  • 1 punga legume asortate
  • 2 cani rosii pitice
  • 1/2 cana brinza cu mucegai
  • 1 ceapa rosie fin tocata
  • 1/4 legatura arpagic, tocat

Vinegreta:

  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1/2 lingura sos de tomate
  • 1/8-1/4 cana ulei de masline

Freaca bine bucatile de carne cu sare si boabe de piper negru. incalzeste uleiul intr-un vas special pentru cuptor pina incepe sa scoata fum. Pune fripturile in vas timp de 1 minut. intoarce carnea si las-o in cuptor la 250°C timp de 5 minute. Scoate fripturile din cuptor si lasa-le sa se odih-neasca pina pregatesti salata. Arunca toate ingredientele pentru salata si vinegreta (dupa ce ai pregatit-o in prealabil) si imparte totul in 4 farfurii. Taie fripturile in fisii subtiri si asaza-le peste salata. Garniseste totul cu brinza. Rezulta 4 portii.
Per portie: 488 calorii, 38 g proteine, 22 g carbohidrati, 28 g grasimi (10 g saturate), 5 g fibre.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți