Vinul alb – pro sau contra

0
178

Acest tip de vin este comoara ascunsă a băuturilor alcoolice, reputația lui fiind umbrită de cea a vinului roșu (care are avantajele sale). Beneficiile vinului provin din polifenolii strugurilor, substanțe care asigură protecție antioxidantă și reduc inflamația. Un studiu al Universității din Hawaii a demonstrat legătura dintre consumul de vin și scăderea riscului de boli cardiovasculare, diabet, anumite tipuri de cancer. Într-adevăr, vinul roșu conține mai mulți polifenoli deoarece, spre deosebire de cel alb, în procesul de fermentație este inclusă și coaja boabelor, foarte bogată în antioxidanți. Vinul alb însă este superior celui roșu când vine vorba de compușii cu efect neuroprotector denumiți hidroxicinamați, după cum arată un studiu francez. Așa că bea-l, dar nu depăși mai mult de două pahare pe seară sau 14 pe săptămână, ca să te bucuri doar de efectele benefice, nu și de cele adverse.

 

Foto: Shutterstock



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here