Uzine de energie

24 octombrie 2007

14 noi metode de a prepara legumele. Cu carnea e usor. Trintesti o bucata de vita, pui sau porc pe o supra­fata incinsa si gata, cina este pregatita in 10 minute. Legumele au nevoie de ceva mai multa pregatire. stii ca este musai sa le maninci – toata lumea spune asta, de la maica-ta la purtatorul de cuvint al Guvernului României.

1-557poza-interior.jpg
Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →

14 noi metode de a prepara legumele. Cu carnea e usor. Trintesti o bucata de vita, pui sau porc pe o supra­fata incinsa si gata, cina este pregatita in 10 minute. Legumele au nevoie de ceva mai multa pregatire. stii ca este musai sa le maninci – toata lumea spune asta, de la maica-ta la purtatorul de cuvint al Guvernului României.

Poate tu chiar faci parte din cei 10% dintre barbati care se supun si consuma zilnic necesarul de 5 portii de legume. Dar cind ai ajuns deja la a treia portie de broccoli fiert in abur (fara sare, fara piper) pe ziua de azi, incepi sa intelegi de ce termenul “leguma” este folosit drept sinonim cu starea de moarte cerebrala.

Cele 14 retete pe care ti le oferim in continuare reusesc (fara mari artificii) sa transforme legumele in lucruri interesante. Le-am grupat dupa 5 mari principii. Acum pune steamerul la pastrare si apropie-te de aragaz.

Da-le gust cu carne. Cu aceste retete te vei bucura de gustul si savoarea carnii, desi legumele joaca rolul principal.

Spanac cu curcan afumat:

Cum il prepari: Pune doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si incalzeste-o la foc mediu. Adauga un catel de usturoi zdrobit, 3 felii de sunca afumata de curcan tocate si un praf de sare si piper negru. Amesteca bine pina se inmoaie usturoiul, iar sunca incepe sa devina aramie (cam 2-3 minute), apoi arunca in tigaie o punga de 300 g de spanac decongelat (va scadea pina vei obtine doua portii). intoarce in permanenta spanacul cu lingura de salata pina se inmoaie (2-3 minute).

Avocado umplut cu ton:

Cum il prepari: Taie in doua un fruct mare de avocado si scoate-i simburele (vezi mai jos instructiunile). in locul gol ramas in mijlocul fructului, pune citeva bucati de ton din conserva, bine scurse (merge la fel de bine si cu piept de pui sau crevete fiert). Stoarce deasupra o jumatate de lamiie si pofteste la masa.

Grasimea din pulpa de avocado va da aroma fiecarei bucati de ton, la fel cum face maioneza intr-o salata obisnuita cu ton, numai ca intr-un mod mai sanatos, pentru ca grasimile din avocado sint benefice pentru activitatea inimii.
Cum cureti un avocado: tine fructul pe un fund de lemn. Fa o crestatura subtila pe o parte si taie cu cutitul pina atingi simburele, apoi intoarce fructul pe partea cealalta si repeta operatiunea pina inchizi cercul cu ajutorul cutitului. Desparte cele doua jumatati cu mina, apoi introdu cutitul sub simbure si impinge-l afara.

Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți