Un bărbat, o tigaie, un plan

0
1819

De Paul Kita și Rodale Test Kitchen. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Sam Kaplan.

Mâncarea pe care o consumi te omoară. Mai exact, oamenii care mănâncă produse de fast food cel puțin o dată pe săptămână prezintă un risc mai mare de-a se îngrășa cu peste cinci kilograme în următorii trei ani decât cei care mănâncă mult mai rar, arată un studiu din publicația Obesity. Dacă burta ta are forma unei chifle de burger, nu avem vești bune. Bărbații grași au un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet și moarte prematură.

Iar veștile proaste nu se opresc aici: sunt suficiente cinci zile de hrănire cu preparate bogate în grăsimi (precum fast food-ul) pentru ca nivelul de sensibilitate al insulinei să se modifice, arată un studiu din 2015. Alte cercetări sugerează că fast food-ul poate conține ftalați, o clasă de chimicale găsite în plastic, care deteriorează calitatea spermei și slăbește sistemul imunitar.

Nu te stresa prea mult, totuși. Soluția este rapidă și ușoară. Învață să gătești folosind doar o tigaie și vei savura mese delicioase și sănătoase, care sunt mult mai satisfăcătoare decât orice meniu servit la aceste lanțuri de restaurante fast food. Bonus: mănâncă direct din tigaie și vei avea un singur vas de spălat.

Ia o tigaie. Aprinde aragazul. Gătește cele mai incredibile feluri de mâncare din paginile următoare. Preia comanda bucătăriei și a sănătății tale – pentru totdeauna.

 

Mic-dejun

Ouă și spanac peste chifteluțe picante italienești

Căldura radiază dinspre centrul tigăii în exterior, astfel încât marginile rămân puțin mai reci. Lasă flacăra aragazului la foc moderat pentru a menține calde ingredientele de pe margine cât se prepară în mijloc celelalte produse. Acest mic-dejun îți va ține în frâu foamea până la prânz.

De ce ai nevoie

1 lingură de ulei de măsline

2 chifteluțe picante din cârnați italienești (120 g fiecare)

2 căței de usturoi tocați

½ ceașcă de baby spanac

1 roșie mărunțită

2 ouă mari

Pâine cu maia (opțional)

Cum le prepari

Într-o tigaie mare antiaderentă, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă chifteluțele picante și rumenește-le trei-patru minute. Întoarce-le pe partea cealaltă și împinge-le spre marginile tigăii. Acum adaugă usturoiul și călește-l până emană miros, circa 30 de secunde. Pune spanacul și roșiile; presară sare și piper după gust. Prăjește totul circa două minute. Mută chifteluțele pe o farfurie și sparge ouăle. Prăjește-le, acoperite cu capacul, până când se face albușul, două-trei minute. Așază spanacul și ouăle peste chiftele. Servește alături de pâinea prăjită. Vei obține o porție

Per porție 728 calorii, 53 g proteine, 20 g carbohidrați (7 g fibre), 55 g grăsimi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here