Uită de regula celor 5 secunde; de fapt, ai 30 de minute la dispoziție

0
1136
alimente

Cu condiția să mănânci unul dintre alimentele astea!

Toți am urmat măcar odată regula celor cinci secunde, chiar dacă mulți experți spun că nu este reală. Iar studiile efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Rutgers par să fi pus cruce acestui mit, concluzionând că transferul de bacterii de pe podea la alimente s-ar putea realiza aproape instantaneu.

Totuși, un nou studiu efectuat de Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, a relevat faptul că anumite alimente pot sta chiar și 30 de minute pe podea înainte să înceapă să se formeze bacteriile.

Nu spun că ar trebui să începi să-ți prepari prânzul pe podea, dar dacă scapi pe jos un aliment solid și uscat, cum ar fi un fursec, un biscuit, o felie de pâine prăjită sau un sandviș, și îl ridici în maxim jumătate de oră, totul va fi în regulă.

Anthony Hilton, liderul echipei de cercetători care s-a ocupat de proiect, a declarat pentru The Daily Mail că șansele de a te îmbolnăvi pentru că ai mâncat ceva de pe jos sunt mici, dar că mâncarea scăpată pe podea laminată sau gresie a acumulat bacterii mai rapid decât cea scăpată pe covor.

De asemenea, regula nu se aplică alimentelor „umede” sau „lipicioase”, precum pastele fierte sau bomboanele gumate, fapt confirmat și de rezultatele cercetărilor anterioare. Cel mai recent studiu a descoperit că acele tipuri de alimente au început să acumuleze bacterii după cinci secunde, așa că ar fi bine să arunci orice scapi pe jos.

Cel mai adesea, totul se reduce la preferințele fiecăruia. Dacă ideea de a mânca ceva ce a fost pe jos te scârbește, nu ai decât să arunci totul la gunoi. Dar ce faci dacă nu te deranjează? Ce vrei tu.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here