Tratament surprinzător

0
358

Nicotina – o substanță cu o reputație destul de proastă – are, până la urmă, calități care o absolvă de unele „păcate“. Asta nu înseamnă că-ți sugerăm să fumezi. Potrivit unei cercetări de la Universitatea Washington, dacă-ți iei porția dintr-un compus culinar (vezi rețeta de mai jos), poți să diminuezi riscul de Parkinson și de demență prin întârzierea morții celulelor cerebrale care produc dopamină.

De fapt, o doză zilnică de alcaloid, care se găsește în paprica, îți poate reduce la jumătate riscul de Parkinson. În plus, studii recente arată că nicotina îți poate diminua riscul de depresie. Te lăsăm să judeci tu asta, după ce-ți prepari singur cina.

Rețetă pentru sănătate

Serveşte o porţie de tratament mediteraneean în doar 30 de minute.

Ingrediente

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 linguriţă de paprica afumată

300g de orez pentru paella

1 cub de supă de pui

200g de creveţi congelaţi

Modalitate de preparare

Toacă legumele şi adaugă-le într-o cratiţă împreună cu paprica. Lasă ingredientele pe foc timp de 10 minute, înainte să pui orezul, adaugă 750 de mililitri de apă care clocoteşte şi cubul pentru supa de pui, fărâmiţat. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, adaugă creveţii şi aşteaptă încă cinci minute înainte să mănânci o specialitate culinară care îţi poate salva viaţa.

Articol preluat din ediția de septembrie 2015.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here