Topul cârnaților

0
1081

Expertul bucătar al lunii
Nicolaus Balla e bucătar-șef la Bar Tartine, în San Francisco, în al cărui meniu se găsesc reinterpretări moderne ale bucătăriei din centrul și nordul Europei.

1. Găsește cârnații
„Porc, grăsime de porc, condimente – cu ele încep cârnații buni“, spune Nicolaus Balla. „Membranele naturale plesnesc, iar tu vrei un cârnat ușor afumat, pentru mai multă savoare.“ Ideal ar fi să-ți iei unii organici. Mergi la Băcănia veche pentru niște cârnați excelenți.

2. Fierbe-i la foc mic
Dacă îi pregătești în bere, cârnații tăi se vor pătrun­de uniform pe grătar. Toarnă patru sticle de bere într-o cratiță medie. (Vei avea nevoie de suficientă bere, cât să acopere cârnații.) Încălzește totul la foc potrivit, apoi pune cârnații și fierbe-i la foc mic, 10-15 minute, până se întăresc.

3. Bagă foc!
Preîncălzește un grătar sau o tigaie-grill mare la foc mediu și pune cârnații. Frige-i cam cinci minute în total, întorcându-i cu cleștele din când în când. Ia cârnații de pe grătar atunci când sunt ușor arși. Astfel, vor avea un gust înțepător și va fi accentuată aroma de fum.

4. Fixează aroma
Cât se fac cârnații, coace pe grătar rondele de cea­­pă unse cu ulei, până capătă o tentă arămie. Înainte să mănânci cârnații, prăjește pe grătar pâinici tăiate pe jumătate sau bucăți de baghetă. Bagă cârnații între bucățile de pâine și pune muștar picant, varză murată și ceapă coaptă pe grătar.

 

Muștar must-have
E timpul să uiți de ketchup! Ai nevoie de iuțeala și aroma intensă a unui muștar brun care să contrasteze cu cârnații și să le completeze totodată savoarea.
Când vine vorba de cârnați și muștarul are un rol important. Despre cel de Dijon bucătarii spun că este excelent în combinație cu preparatele din carne, mai ales cele din porc.

 

Festinul cârnaților!
Inspiră-te din obiceiul nemților din timpul Oktoberfest și oferă-le invitaților tăi aceeași diversitate de cârnați.

1. Weisswurst
Acest cârnat alb fiert din Bavaria este făcut din carne de vițel și piept de porc afumat, condimentat cu ierburi proaspete, lămâie și mirodenii. „Conform tradiției, se mănâncă la mijlocul dimineții, cu muștar dulce cu semințe întregi și covrigei“, spune Balla.

 

carnati cu covrigi

 

2. Bratwurst
„Un cârnat german prezent în numeroase variante, dar care reunește de obicei arome de smântână, ou, nucșoară și ghimbir“, spune Balla. „Pune un castron de salată de cartofi alături de acești cârnați și obții masa perfectă.“

MH1013_ADV_GUY_21

3. Bockwurst
Cel mai des folosite sunt carnea de vițel și de porc, dar e posibil să găsești în bockwurst și alte feluri de carne. „Poate fi condimentat și cu piper și boia iute“, spune Nicolaus Balla. „Ca garnitură, merg ardei murați, ceapă coaptă la grătar și muștar picant.“

carnati

4. Knockwurst
Un cârnat puternic condimentat din carne de porc și vițel, cu cantități generoase de usturoi. „De regulă, e afumat și îl găsești tăiat bucăți mari în iahnia de fasole cu smântână și ceapă verde“, spune chef-ul de la Barul Tartine.

supa de carnati

5. Currywurst
Acest cârnat mustind de arome este adeseori servit cu ketchup sau praf de curry pe deasupra. „Amintește de diversitatea de mirodenii care au influențat gastronomia germană“, spune Balla.

MH1013_ADV_GUY_21_5

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here