Taco picant

4 decembrie 2012

Aceasta reteta clasica e un produs intalnit frecvent pe strazile din mexic, dar are un gust mai bun daca e preparata pe gratar, chiar de tine

1-beneficii-food-taco.jpg

Adaptare de Irina Mereacre • Foto: Trais Rathbone

INGREDIENTE
Doua linguri de otet din vin alb
Jumatate de lingurita de suc de portocale
O ceapa tocata
Doi catei de usturoi maruntiti
Doua linguri de ardei iuti chipotle in sos adobo*
Jumatate de lingurita de pudra de chili
Un varf de cutit de scortisoara macinata
Jumatate de kilogram de file de porc, taiat in felii cu grosimea de 1,5 centimetri
Sare si piper
Un avocado, fara sambure si fara coaja
O ceasca de sos salsa verde
Doua felii subtiri de ananas
Opt foi de tortilla din porumb, incalzite
O mana de coriandru tocat
Sferturi de lime

*Un sos usor de preparat pe baza de usturoi, ceapa, oregano, coaja de lamaie, patrunjel, boia dulce si chimion.

 

MOD DE PREPARARE
MINUTELE 1-5
Prepara marinata
Amesteca primele sapte ingrediente intr-un blender. Cand mixul are consistenta unui piure, toarna-l intr-o punga din plastic cu inchidere ermetica. Condimenteaza feliile de carne cu sare si piper si pune-le in punga. Inainte sa gatesti mancarea, lasa totul la frigider pentru cel putin o ora (si maximum patru).

MINUTELE 6-10
Fa salsa verde
Cand carnea si mixul de ingrediente sunt gata sa fie gatite, preincalzeste gratarul electric sau tigaia grill la foc mare. In paralel, zdrobeste avocadoul intr-un bol mic, pana se formeaza o pasta. Apoi adauga ceasca de salsa verde si amesteca bine. Trebuie sa obtii un sos consistent. Pune bolul deoparte.

MINUTELE 11-20
Gateste carnea
Scoate carnea din marinata si frige-o pe gratar pana se rumeneste si se intareste usor, circa doua-trei minute pe fiecare parte. Intre timp, frige si feliile de ananas, cate doua-trei minute pe o parte. Umple foile de tortilla cu carne si ananas; adauga salsa verde si coriandru si serveste cu sferturi de lime.
Vei obtine 4 portii.

O PORTIE ARE:
495 de calorii, 37 de grame de proteine, 41 de grame de carbohidrati (8 grame de fibre), 20 de grame de grasime, 350 de miligrame de sodiu

 


Indexul ardeilor chili
Ardeii chili uscati dau mancarii o aroma incredibila. Iata patru varietati utile.
CAT DE IUTE ESTE

ANCHO
▲▲▲▲▲
Aroma ardeiului,dulce-afumata, ca de stafida, e perfecta pentru o oala de chili con carne.

CASCABEL
▲▲▲▲▲
E picant, cu o aroma acida si usor afumata. Zdrobeste cativa si pastreaza condimentul – obtii o pudra fina, ideala pentru aripioarele de pui.

CHILE DE ÁRBOL
▲▲▲▲▲
E foarte iute si datorita lui poti sa prepare salsa si guacamole care iti „aprind“ papilele gustative.

GUAJILLO
▲▲▲▲▲
Are o aroma de citrice. Macina-l si presara-l peste omleta preparata cu ceapa si rosii.
 



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți