Stim ce ai mincat asta-vara

24 octombrie 2007

Ehe, aztecii stiau sa se bucure de viata. Tipii astia stateau toata ziua pe terasele templelor, facind parada cu maiestria lor culinara toata vara (asta numai cind nu sacrificau pe vreunul dintre oas-petii invitati la cina). Noi nu prea avem norocul asta.Majoritatea barbatilor moderni sint fie prea ocupati, fie prea departe catre nord de ecuator ca sa aiba posibilitatea de a exersa prea mult tehnica minuitului clestilor de gratar.

1-423poza-interior.jpg

Ehe, aztecii stiau sa se bucure de viata. Tipii astia stateau toata ziua pe terasele templelor, facind parada cu maiestria lor culinara toata vara (asta numai cind nu sacrificau pe vreunul dintre oas-petii invitati la cina). Noi nu prea avem norocul asta.

Majoritatea barbatilor moderni sint fie prea ocupati, fie prea departe catre nord de ecuator ca sa aiba posibilitatea de a exersa prea mult tehnica minuitului clestilor de gratar.

Rezultatul

Pierderea de timp pretios de piscina in favoarea cocolosirii unor bucati de carne care necesita un efort de mestecare mai mare chiar decit cel de preparare. Aceste proaste obiceiuri vor trece insa la capitolul “istorie “chiar acum. Pentru ca ne-am transformat tastaturile in picamare si am scos la lumina ceva care te va ajuta sa supravietuiesti verii cu stomacul si cu dintii intregi: Secretele-de-Mult-Uitate ale Gatitului-de-Vara. Sint 14 la numar si acopera o gama larga de meniuri, de la porumb la cea mai frageda friptura de vita. si pentru ca, in cele din urma, te vei satura, vei gasi si citeva retete pentru a transforma resturile mesei in adevarate legende culinare. Acum du-te afara si venereaza soarele.

Hamburgeri

Daca vrei burgeri care sa sfiriie de placere, adauga 4 linguri de apa rece ca gheata la fiecare 500 g de carne tocata. Caldura gratarului va conserva sucul de carne in interior, iar hamburgerii tai vor fi mai suculenti decit o baclava originala.

Porumb copt

Porumbul tinar (mai putin copt, cam ca tine) e mai dulce, iar panusile nu-l acopera complet. Arunca stiuletii in carbuni si intoarce-i pe toate fetele timp de 10 minute. Apoi scoate-i din jar si arunca toate straturile de frunze, mai putin pe ultimul. Mai lasa porumbul pe gratar inca 5 minute, ca sa imprumute din acea aroma inconfundabila de gratar.
Ti-a ramas mincare? Prepara…

Salsa cu porumb copt

  • 2 cani boabe de porumb copt
  • 1 ardei iute rosu, maruntit
  • 1 rosie mare, feliata
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 praf de pudra de chili Indicatii:

Amesteca totul si treci la masa. Au rezultat 3 portii. Per portie: 85 calorii, 2 g proteine, 17 g carbohidrati, 1 g grasimi, 2 g fibre, 142 mg sodiu.

Chebap

Tine doua bete de frigarui la 7 mm distanta unul de altul. Trage fiecare bucata de carne si leguma in ambele tepe, pina ramii fara ingrediente. Carnea nu se va mai invirti pe bat, asa cum ar proceda daca ai aseza-o pe un singur lem (riscind sa se faca doar pe o parte), iar legumele nu vor reusi sa se sinucida aruncindu-se in foc.

Pepene

Inainte de a organiza un concurs profesionist de scuipat simburi, e nevoie de o cintarire oficiala. Aduna la un loc mai multi pepeni de dimensiuni asemanatoare si asaza-i pe rind pe gratar. Cel mai greu dintre ei cistiga. De ce? Pentru ca acele grame in plus arata ca pepenele tau are mai multa apa, iar apa e cea care con-tine aroma inconfundabila.

Te intrebai ce poti minca in sezonul foarte cald? Raspunsul, pe larg, in MH de iulie.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți