Stiinta indopatului

0
300

Stomacul tau abia daca ajunge la dimensiunea unui pumn. Stringe pumnul – nu prea pare ca stomacului tau i-ar trebui cartofi si tocanita cit pentru un batalion, nu?

Cind te simti indopat, inseamna ca si esti, la propriu

In timpul mesei, stomacul tau isi mareste volumul si poate asimila o cantitate de mincare de 3 ori mai mare decit capacitatea lui in repaus. Cind este supraaglomerat – deh, nu te-ai putut abtine sa nu “dovedesti” si ultimul mic ramas pe masa… – stomacul face presiune asupra plaminilor si diafragmei.

Daca intr-adevar te-ai indopat ca nemincatu\’, o parte dintre alimentele ajunse in stomac trec in intestine macinate, dar fara sa fi stat suficient in sucul gastric. In plus, apare fenomenul de pirozis – acea senzatie de arsura.

Pentru a ajuta la digerarea surplusului de mincare, ficatul tau va lucra peste program sa produca bila – emulsie care inlesneste tranzitul grasimilor si uleiurilor in intestine. La rindul lor, intestinele tale deschid robinetul cu enzime digestive.

Dupa toata aceasta munca asidua, sistemul tau digestiv nu mai poate suporta si o ia razna. Corpul tau cauta imediat o metoda de a evacua surplusul de incarcatura si apeleaza la solutii disperate. Roaga-te doar sa fie liber la buda.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here