Slabeste cu cap, fara dieta

0
324

In vremuri preistorice, ieseai din pestera ta proprietate personala si scrutai orizontul in cautare de mincare. Pentru a supravietui, creierul tau te indemna sa devorezi orice puteai ucide sau smulge din radacini. Iar cind nu vinai mamuti, incepeai sa te transformi usor intr-unul, din cauza acelorasi instincte de supravietuire.

Cind nu era nevoie sa cauti mincare, ideal era sa economisesti energia pe care abia o acumulaseși devorind ce-ai vinat cu doua zile in urma. intelegi acum cum lupta pentru supravietuire era sinonima cu o ditamai burta? Ei bine, chiar si in ziua de astazi, cind te ati intr-un supermarket sau la restaurant, creierul te indeamna sa maninci tot ce iti cade in mina.

Imediat ce ti-ai umplut stomacul, acelasi creier incearca sa te convinga sa te asezi pe canapea si sa te odihnesti (iar canalul de sport si petul de bere nu fac decit sa te incurajeze si mai si). Asa ca daca o burta mare si rotunda nu-ti suride, va trebui sa inveti sa pacalesti 40.000 de ani de programare genetica evolutionista. Ce va face creierul tau cind ii vei cere sa se autotradeze? Iata cele 5 capcane in care poti cadea atunci cind vrei sa tii regim si cum sa le eviti.

Cursa nr. 1

Maninci pentru ca nu vrei sa pari mofturos in societate. Daca nu maninci tot ce ti se pune in farfurie, oamenii au impresia ca nu te simti bine in compania lor si te tot indeamna sa “mai servesti” cite ceva. Mai mult, barbatii sint vazuti ca fiinte care maninca tot din farfurie, indiferent de cit de bun sau de mult e continutul. Barbatia inseamna pofta mare de mincare, asa am fost invatati sa gindim.

Cum o eviti: Pregateste-ti antidotul: “Nu mai pot: am devorat un ditamai Mac-Meniul chiar inainte sa ajung aici.” Sau: “Imediat ce plec de aici am o intilnire la restaurant cu o tipa super-misto si nu vreau sa ma satur de-acum”.

Te intrebai cum sa eviti sa faci burta, sau cum sa o dai jos pe cea deja existenta? Cumpara MH de octombrie si vei ata!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here