Shaorma din pui la gratar

2 august 2012

Daca vrei o gustare usoara, prepara aceasta lipie aromata si plina de proteine

1-nutritie-shaorma-pui-gratar.jpg

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Charles Masters

700 grame de pulpe de pui dezosate fara piele
Doua cesti de iaurt grecesc
Trei catei de usturoi, tocati marunt
O lingurita de chimion macinat
Jumatate de lingurita de oregano uscat
Sucul de la o lamaie
Sare si piper negru proaspat macinat
Jumatate de castravete lung, taiat marunt
O lingura de ulei de masline
Jumatate de lingura de otet din vin rosu
Patru lipii din faina integral

Pentru garnitura, alege oricare dintre urmatoarele ingrediente:
Felii subtiri de ceapa rosie
Laptuca tocata
Rosii foliate
Castraveti feliati
Humus
Sos picant

Minutele 1-5
Pregateste carnea
Pune intr-o cratita carnea, jumatate din cantitatea de iaurt, doua treimi din usturoiul tocat, chimenul, oregano si sucul de lamâie. Adauga putina sare si piper negru macinat, amesteca si lasa mixtura in frigider, la marinat, pentru minimum doua ore (si maximum opt ore).

Minutele 6-14
Prepara sosul
Asaza o tava cu gratar in cuptorul setat la temperatura inalta sau pune la incalzit o tigaie cu gratar. Intre timp, combina ce a mai ramas din iaurt si usturoi cu uleiul de masline, otetul din vin si castravetele. Adauga sare si piper negru pentru gust si pune sosul deoparte.

Minutele 15-30
Gateste puiul
Frige pe gratar bucatile de pui pana cand se rumenesc usor pe ambele parti si sunt patrunse. Procedeul dureaza circa opt minute. Pune-le deoparte pentru alte cinci minute si lasa-le la temperatura camerei. Intre timp rumeneste usor lipiile pe gratar. Taie carnea in fasii si umple cu ea lipiile. Adauga sosul din iaurt si toppingul ales de tine.

Se obtin patru portii
O portie are: 541 de calorii, 59 grame de proteine, 23 grame de carbohidrati (3 grame de fibre), 23 grame de grasimi, 300 miligrame de sodium

 

PROBA INDEMANARII: INDEPARTEAZA RAPID SEMINTELE
Pasul 1: ia un cutit ascutit bine si taie capetele castravetelui, apoi taie-l in jumatate, pe lungime.
Pasul 2: ia pe rand cate o jumatate de castravete si sprijin-o pe tocator, cu partea taiata spre exterior.
Pasul 3: folosind varful unei linguri, rade semintele in mai multe randuri, pana le indepartezi pe toate.



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți