Șapte păcate ascunse (#7)

0
426

#7. Lăcomia

Să te îndopi cu „mâncare sănătoasă“ este ultimul lucru de care are nevoie corpul tău. Înfige-ți dinții în alimente cu adevărat hrănitoare.

Păcatul: Pseudonutriția

Renunță să te mai ghiftuiești cu alimente „dietetice“ doldora de substanțe chimice pe care nu le vrei în organism. Vânzările produselor promovate pentru proprietățile lor benefice sănătății sunt în creștere; analiștii de la MarketsandMarkets prevăd că numărul produselor fără gluten și a celor similare va crește substanțial în următorii cinci ani.

Pedeapsa 

„Dacă îți umpli orbește coșul de cumpărături odată ajuns în raionul cu chestii «sănătoase», riști să alegi ingrediente nesănătoase“, spune nutriționistul Sioned Quirke. „Acestea ar putea conține conservanți care cresc termenul de valabilitate ori zaharuri folosite la intensificarea aromelor.“ În plus, studiile arată că ne oferim recompense pentru alegerea mâncării „sănătoase“ și, în final, consumăm mai multe calorii decât înainte.

Izbăvirea 

Învață să distingi un slogan de marketing de o informație corectă. De exemplu, trendul alimentelor fără gluten. Doar 10% dintre persoane suferă cu adevărat de intoleranță la gluten, iar pâinea care „nu conține“ substanța va avea conservanți meniți s-o ajute să crească în volum pe durata coacerii. „Alimentele fără gluten sunt intens procesate“, spune consultantul în nutriție Drew Price, autorul cărții The DODO Diet. Alege mai degrabă pâinea cu maia. Obținută prin fermentarea naturală a făinii, o astfel de pâine conține până la 18 aminoacizi, fiind o sursă bună de vitamine B, fier, zinc, seleniu și magneziu. Acum încearcă și celelalte opțiuni ale lui Price (dreapta). Mântuirea are un gust divin.

De Jon Axworthy. Foto: Martha Pavlidou. Adaptare de Irina Mereacre.

master-46392638

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here