Sandvis cu branza si ciuperci portobello

14 ianuarie 2013

Testeaza acest preparat cu gust de carne (dar 100% vegetarian) si-ti garantam ca-ti va schimba parerea despre gustarile tip fast-food

1-sandvis-ciuperci.jpg

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Sarah C. Rutherford; Misha Gravenor; Mitch Mandel


INGREDIENTE
O lingura de ulei de rapita sau de masline
2 ciuperci portobello (cu diametrul de 15 centimetri) preparate (vezi „Scoala de gatit“) si feliate
O ceapa galbena medie, feliata
Un ardei gras rosu feliat, fara seminte
O lingura de sos de soia
O lingura de sos Worcestershire
Sare si piper
Patru felii de branza provolone
Patru minibaghete din faina integrala

 

MOD DE PREPARARE
MINUTELE 0-10
Gateste ciupercile
Incalzeste la foc mediu o tigaie adanca. Adauga jumatate din cantitatea de ulei, rotind tigaia, cat sa se imprastie uleiul uniform. Apoi adauga feliile de ciuperci portobello si frige-le amestecand ocazional, pana cand se caramelizeaza bine, circa opt minute. Muta-le pe o farfurie.

MINUTELE 11-20
Prepara si legumele

Incalzeste in aceeasi tigaie uleiul ramas, apoi adauga ceapa si ardeiul gras. Tine legumele pe foc pana incep sa se inchida la culoare, aproximativ opt minute. Pune ciupercile inapoi in tigaie, apoi toarna sosul de soia si pe cel Worcestershire. Gateste-le pana cand legumele au absorbit cea mai mare parte din lichid. Condimenteaza dupa gust, cu sare si piper, si ia tigaia de pe aragaz.

MINUTELE 21-22
Fa sendvisurile
Imparte legumele in patru chiar in tigaie si pune peste fiecare cate o felie de branza. Dupa ce s-a topit putin, foloseste o spatula pentru a umple minifranzelele cu mixul de legume.
Vei obtine 4 portii.

O PORTIE ARE: 410 calorii, 17 grame de proteine, 56 grame de carbohidrati (9 grame de fibre), 16 grame de grasimi, 880 miligrame de sodium

 

Scoala de gatit
CIUPERCI PORTOBELLO
PASUL 1 Sterge cu un ­prosop de hartie umed partile superioare ale ­ciupercilor. Nu le spala – risti sa se inmoaie.
PASUL 2 Indeparteaza cozile cu un cutit mic.
PASUL 3 Foloseste o ­lingura pentru a razui o parte din pulpa ­ciupercilor, apoi arunca bucatile indepartate.

 

! Minifranzela din faina integrala are un gust si mai bun daca o prajesti putin.

 

 



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți