Retete pentru muschi

24 octombrie 2007

O gustare perfect naturala, care pe linga faptul ca iti creste masa musculara, mai e si gratis?Da, ea exista si se numeste Onthophagus gazella Fabricius. Un pumn plin de aceste vietati contine 17 grame de proteine, doar 4 g de grasimi si aproape nici un carbohidrat. Dezavantajul e ca numele popular al acestui Fabricius este "scarabeul de gunoi" si poate fi gasit in tomberoanele din jurul blocului. Dar nu fi suparat.

Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →

O gustare perfect naturala, care pe linga faptul ca iti creste masa musculara, mai e si gratis?

Da, ea exista si se numeste Onthophagus gazella Fabricius. Un pumn plin de aceste vietati contine 17 grame de proteine, doar 4 g de grasimi si aproape nici un carbohidrat. Dezavantajul e ca numele popular al acestui Fabricius este “scarabeul de gunoi” si poate fi gasit in tomberoanele din jurul blocului. Dar nu fi suparat.

Noi iti oferim opt optiuni mult mai apetisante care te vor ajuta sa iti maresti doza zilnica de proteine exact in momentele in care ai mai mare nevoie de asta: la micul dejun, la prinz si in momentele in care ai chef de o gustare intre mese. De ce am ales aceste momente anume? Pentru ca majoritatea barbatilor consuma cam doua treimi din proteinele ingerate abia dupa ora 18.00. De fapt, specialistii au descoperit ca daca doresti sa iti hranesti muschii in mod optim, ai nevoie de o cantitate de 8-12 g dintr-un aminoacid numit leucina, distribuita echilibrat pe parcursul intregii zile.

Problema e ca iti sint necesare cel putin 30 de g de proteine de buna calitate (de genul celor pe care le gasesti in carne, oua si brinza) pentru ca organismul tau sa produca 2-3 g de leucina la fiecare masa sau gustare. si din pacate, majoritatea meniurilor noastre dinainte de cina nu respecta aceasta conditie. Iata de ce am inventat urmatoarele retete. Pentru ca muschii tai sa manince pe saturate de azi inainte.

Ovaz si zer

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana lapte degresat
  • 1/2 cana fructe (proaspete sau congelate)
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • indulcitor dupa gust

Amesteca fulgii de ovaz cu laptele in-tr-un castron mai mare. Pune la micro-unde 1 minut, apoi amesteca din nou si lasa compozitia la microunde inca un minut. Adauga fructele, sarea, in-dulcitorul si scortisoara. Lasa ovazul sa se raceasca putin, apoi amesteca
si praful de proteine. (Daca ovazul este prea fierbinte, el poate strica zerul, acrindu-l.) Rezulta o portie.
Per portie: 580 calorii, 45 g proteine (4,5 g leucina), 83 g carbohidrati, 7 g grasimi, 14 g fibre

Piine prajita cu frisca si fructe

  • 1 1/2 cana brinza de vaci slaba
  • indulcitor dupa gust
  • 1 cana afine
  • 2 oua plus 2 albusuri batute spuma
  • 3/4 cana lapte degresat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 esenta de lamiie
  • 6 felii piine integrala

Pentru a face crema de frisca, amesteca in blender brinza de casa, indulcitorul si jumatate de cana de afine pina obtii o mixtura pufoasa. Apoi lasa crema sa se odihneasca. intr-un castron mare, amesteca ouale, laptele, scortisoara si esenta de vanilie. inmoaie bine piinea in acest sos, apoi pune-o la prajit pina se bronzeaza pe ambele fete. Fiecare felie de piine se unge cu cre-ma de brinza, peste care se asaza cite-va fructe proaspete. Rezulta o portie.
Per portie: 565 calorii, 46 g proteine (3,8 g leucina), 66 g carbohidrati, 13 g grasimi, 9 g fibre

Previous1 din 2Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!