Reinventează conserva

0
116

De Adeena Sussman • Adaptare de Magda Achim •Fotografii De Yasu + Junko, Fotografii de Charles Masters

 

1. Cina rapidă 
Paste acrișoare cu sos de ton și rucola
Jamie Bissonnette, chef la restaurantul Coppa din Boston, se pricepe să creeze mâncăruri delicioase, cărora nu le poți rezista. Mixurile lui au reușit să-i dea tonului note acide, picante și sărate. Amestecat cu pastele fierbinţi și cu verdeţurile sotate, tonul din conservă se transformă într-un sos surprinzător de bun. Și resturile vor fi delicioase, consumate direct din frigider.

Ingrediente
lămâie + anșoa + fulgi de chili

MH1013_DPT_NUT_02

Strategie
Amestecă tonul până obţii un sos cremos; apoi combină-l cu pastele fierbinţi.

MH1013_DPT_NUT_03

Prepară-l Rade coaja de la o lămâie mare, apoi stoarce-o; pune zeama și coaja deoparte. Pregă­tește 225 de grame de paste radiatori (sau alte paste ondulate), conform instrucţiunilor de pe pachet; scurge-le, păstrând jumătate de cană din apa în care au fiert. Între timp, scurge două cutii de 140 de grame de ton în ulei de măsline, oprind trei linguri din ulei. Amestecă în blender sau în robotul de bucătărie tonul, uleiul pus deoparte, zeama de lămâie, două cutii de anșoa și un sfert de linguriţă de fulgi de ardei roșu. Într-un castron mare, combină pastele fierbinţi, scurse de apă, cu sosul de ton (subţiat cu apă de la paste, dacă e necesar), cinci căni de rucola tânără, coaja rasă de lămâie, sare și piper, după gust. Presară pe deasupra parmezan ras și piper, proaspăt măcinat, din belșug.

 



1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here