Puiul, acum mai aromat!

0
397

Expertul bucătar al lunii
Michael Symon este autorul cărții Carnivore și coprezentator al emisiunii The Chew, de pe ABC. De asemenea, este proprietar și bucătar-șef la mai multe restaurante, inclusiv Lola, Lolita și The B Spot, din Cleveland.

 michael-NEW

 

A. Alege umplutura
Opțiunea 1: Brânză ricotta + arpagic tocat + rozmarin și cimbru, mărunțite
Opțiunea 2: Spanac înăbușit (răcit) + brânză feta + semințe de pin
Opțiunea 3: Usturoi mărunțit + anșoa tocată + pătrunjel tocat

 

B. Umple-l!
Pentru plus de aromă și suculență, bagă umplutura pe sub piele.

1 Așază un piept de pui pe o suprafață curată. Folosește degetele ca să mărești partea mai lată a pieptului, formând un buzunar între carne și piele.

 hoeweler_MH_stuffedchick_final_color

2 Ia o lingură de umplutură și bag-o sub pielea puiului, folosindu-ți degetele ca să întinzi mixtura cât mai uniform.

 hoeweler_MH_stuffedchick_final_color_2

 

C. Frige-l, apoi coace-l
Cu piele, e mai gustos. Iată cum vei obține un piept crocant, dar și suculent.

1 Prepară
Vrei ca puiul să se facă uniform, așa că lasă pieptul cu os, umplut cu mixtură (vezi „Alege umplutura“), să stea la tempe­ra­­tura camerei timp 30 de minute. Șterge-l ușor cu un prosop din hârtie.

2 Frige-l
Preîncălzește cuptorul la 190°C. Pune două linguri de ulei de ­măsline într-o tigaie din fontă ori într-un vas pentru cuptor și încălzește-le pe aragaz, la tempera­tură medie. Când se încinge ­uleiul, așază puiul cu pielea în jos. ­Frige-l până când ­pielea e crocantă, trei-patru minute. Întoarce puiul și rumenește-l alte trei-patru minute.

3 Acum coace l
Mută tigaia în cuptor și prepară carnea aproximativ 20 de minute (până când temperatura internă indică aproximativ 70°C).

 

Ghid de cumpărături
Unele etichete sunt garanția unui pui sănătos, altele doar un motiv de crescut prețul. Ai mai jos toate variantele posibile, puse în ordinea descrescătoare a riscului. Află de ce inscripții trebuie să ții cont cu adevărat

Carnea injectată
Aceasta e „umflată“ cu apă sărată, spune ­Urvashi Rangan, directorul ­Grupului pentru Siguranța Consuma­torilor la Consumer Reports. Nu-i exclus să plătești mai mult pentru mai puțină carne. Evită să cumperi piept prea „umflat“ și alege produse care nu sunt injectate.

Fără hormoni
În Uniunea Europeană e interzisă injectarea animalelor cu hormoni. Deci nu e necesar să plătești în plus doar ca să vezi aceste cuvinte pe ambalaj. (Totuși, unii producători dopează păsările cu substanțe interzise, un lucru pe care nu ai cum să-l verifici.)

Pui crescuți pe așternut permanent, cu acces în padoc
Ouăle care provin de la aceste găini sunt ­marcate cu cifra 1. „De cele mai multe ori acest termen nu este verificat“, spune Rangan. „Afirmația nu garantează că puiul a ieșit vreodată afară.“

Fără antibiotice
Majoritatea puilor sunt „tratați“ cu antibiotice, ca să crească mai repede. Evită-i și te vei bucura de pui care au avut timpul necesar să capete gust cu adevărat.

Păsări „verzi“
De cât ori ai ocazia, cumpără pui crescuți după un regim bazat numai pe plante verzi. Uneori, alte produse incluse în hrana găinilor le grăbesc creșterea, însă carnea lor nu este la fel de gustoasă.

Carne bio
Păsările sunt hrănite cu mâncare organică, nu li se dau medicamente și pot ieși oricând afară. „Au aromă și textură mai bune“, spune Alfred Portale, bucătar-șef la Bar & Grill, în New York.

 MH0513_TBL_GUY_02

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here