Pui Cacciatore

21 martie 2010

RETETA ASTA ITI GARANTEAZA O CINĂ CALDA SI SAVUROASA. CHEAMA-TI SI PRIETENII!AI NEVOIE DE:
2 linguri de ulei de măsline
8 pulpe de pui dezosate sare și piper proaspăt măcinat
1 ardei gras roșu, tăiat în felii subțiri
1 o ceapă de mărime medie, fin feliată
4 căței de usturoi, tocați mărunt
1 linguriță cu fulgi de piper roșu
10-12 măsline verzi sau negre, tăiate în bucăți mari
1/2 ceașcă de vin roșu sec
1 si 1/2 ceașcă supă de pui
450 g roșii tăiate bucăți
2 linguri de pătrunjel tocat

RETETA ASTA ITI GARANTEAZA O CINĂ CALDA SI SAVUROASA. CHEAMA-TI SI PRIETENII!

AI NEVOIE DE:
2 linguri de ulei de măsline
8 pulpe de pui dezosate sare și piper proaspăt măcinat
1 ardei gras roșu, tăiat în felii subțiri
1 o ceapă de mărime medie, fin feliată
4 căței de usturoi, tocați mărunt
1 linguriță cu fulgi de piper roșu
10-12 măsline verzi sau negre, tăiate în bucăți mari
1/2 ceașcă de vin roșu sec
1 si 1/2 ceașcă supă de pui
450 g roșii tăiate bucăți
2 linguri de pătrunjel tocat

MOD DE PREPARARE
1 Înfierbîntă uleiul de măsline într-o tigaie. Asezonează pulpele de pui cu sare și piper și așază-le în tigaie pe partea cu piele. Întoarce-le din cînd în cînd pînă cînd acestea devin rumene și crocante pe ambele părți, cam 8-10 minute. Cînd sînt gata, scoate-le din tigaie.

2 Micșorează focul. În tigaia în care ai prăjit puiul, pune feliile de ardei gras roșu, ceapa și usturoiul, fulgii de piper roșu și bucățile de măsline. Ține-le pe foc aproximativ 10 minute, pînă cînd legumele devin moi. Toarnă apoi vinul, amestecă din cînd în cînd timp de 5 minute, pînă cînd acesta se evaporă.

3 Adaugă supa de pui, roșiile și, la final, puiul, pe care îl pui cu partea cu piele în sus. Pune totul din nou pe aragaz și lasă mîncarea să se facă, la foc mediu, pentru încă 20 de minute sau pînă cînd sosul s-a redus la jumătate. Adaugă sare și piper după gust. Presară pătrunjelul. Îți ies 4 porții.

PER PORȚIE 490 de calorii, 35 g de proteine, 15 g carbohidrați (3 g fibre), 29 g grăsimi, 360 mg sodiu

Fotografie de Plamen Petkov



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!