Profită la maximum de cereale

0
286

„Când cumperi cerealele, folosește regula 5:5:10, adică: cel puțin 5 grame de fibre, 5 grame de proteine și cel mult 10 grame de zahăr per porție“, spune Kim Larson, specialist în îmbunătățirea performanței sportive și nutriționist sportiv din Seattle. Adaugă lapte și un topping, în funcție de ce vrei să obții.

 

Abilități mentale mai bune

Adaugă
Un sfert de ceașcă de ciocolată neagră (65 mg de flavonoide)
O ceașcă de mure (213 mg)

Pentru o doză de flavonoide, aruncă în bol niște ciocolată neagră. Acești antioxidanți pot îmbu­nă­tăți funcțiile cognitive, arată un studiu australian. Pentru beneficii de durată, adaugă mure, care au mai multe flavonoide.

 

Inimă sănătoasă

Adaugă
O treime de ceașcă de migdale feliate (10 g de grăsimi mononesaturate)
Un măr mare, de orice tip, feliat (1,4 g de pectină)

Asigură-ți doza de oleaginoase. Conțin magneziu și seleniu, minerale care te pot feri de boli cardiace. Apoi adaugă un măr feliat pentru doza de pectină, o formă de fibră care poate reduce colesterolul.

 

Mușchi mari

Adaugă
115 g de iaurt simplu (12 g de proteine)
Un sfert de ceașcă de semințe de dovleac nesărate (4 g de proteine)

„Dacă ai o oră sau mai mult înainte să ridici greutăți, adaugă în bolul cu cereale 15 grame de proteine care «umflă» mușchii“, recomandă Larson. Semințele de dovleac și iaurtul grecesc le conțin din plin.

 

Abdomen plat

Adaugă
O lingură de semințe de chia măcinate (5 g de fibre)
O banană mai puțin coaptă, feliată (3 g de fibre)

„Fibrele te «umplu» mai repede și pentru mai mult timp, așa că nu ți se va face foame ușor“, spune Larson. Semințele de chia conțin fibre solubile, iar bananele verzi au amidon rezistent, o fibră ce te ajută să arzi grăsimea.

 

Editat de Irina Mereacre. Foto: Levi Brown. Aranjament mâncare: Matt Vohr/Halley Resources. Aranjament decor: Angela Campos/Stockland Martel

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here