Prepară rapid meniuri rafinate

0
626

De Rebecca Flint Marx. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Charles Masters. 

Sosul. Contrar convingerilor chef-ilor de top din bucătăria franceză, prepararea acestui potențator de arome nu trebuie să fie nici complicată, nici îndelungată. Nu e musai să pui ingrediente la marinat, nici să prepari texturi extrem de fine și cremoase ori să folosești cantități industriale de smântână grasă, doldora de calorii. De fapt, nici nu e obligatoriu să ai cămara plină cu ingrediente dubioase. Pe scurt, un sos delicios n-ar trebui să-ți dea mari bătăi de cap. Am rugat cinci chef-i celebri să ne divulge secretele preparării unor sosuri simple. Din fericire, au spus da!

Sos cu verdețuri

În ciuda aspectului modest, verdețurile proaspete pot da un suflu nou sosurilor. Asigură-te doar că folosești cantitatea suficientă, gata să concureze cu aroma cărnii roșii și a peștelui. April Bloomfield, chef și proprietar al restaurantului Spotted Pig din New York, ne prezintă lista verdețurilor conținute de sosul argentinian chimichurri, preparat din pătrunjel, ulei de măsline, usturoi, oregano și oțet. Versiunea ei nu conține oregano, în schimb are mentă proaspătă și suc de lămâie.

Chimichurri

Toacă mărunt două cepe roșii și un cățel de usturoi. Amestecă-le într-un bol mare cu două treimi de ceașcă de ulei de măsline extravirgin. Toacă fin câte două cești de pătrunjel și de mentă. Adaugă plantele în mixtura din ulei cu o linguriță de ardei iute tăiat mărunt, fără semințe. Amestecă bine, condimentează cu sare de mare și lasă sosul să stea cât să se întrepătrundă aromele, între câteva minute și două ore. Înainte să servești, adaugă două linguri de suc de lămâie. Vei obține o ceașcă

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here