Prepară o cafea irlandeză

0
480

1/ Bate-o bine
Prepară frișca: pune un castron metalic în unul mai mare, cu gheață. Adaugă două căni de smântână grasă pentru frișcă și bate-o circa 10 minute până se întărește. (Crede-ne, merită efortul.) Nu folosi mixerul electric. S-ar putea s-o transformi în unt. Pune-o la rece în frigider.

Unknown

2/ Îndulcește-o
Zahărul brun accentuează aroma cafelei prăjite, așa că pregătește un sirop simplu și închis la culoare, dar consistent. Într-o cratiță mijlocie, amestecă o cană de zahăr brun cu o cană de apă. Lasă mixul să fiarbă un minut, amestecând din când în când cu o lingură de lemn, până se dizolvă zahărul.

cafea irlandeza vas

3/ Pune-le la un loc
Frișca răcește cafeaua fierbinte. Pentru ca băutura să se păstreze caldă, clătește cu apă fierbinte un pahar cu picior. Un whisky irlandez, ca Jameson, se potrivește perfect. Toarnă în pahar 90 ml de cafea, 50 ml de whisky și 15 ml de sirop de zahăr. Amestecă-le. Lasă paharul gol de un deget.

Unknown2

4/ Pune-i vârf
Garnisește băutura cu două-trei linguri din frișcă proaspăt bătută. Dacă este bătută bine, poți s-o pui direct din castron. Finiseaz-o cu trei-patru linii de nucșoară proaspăt rasă. Dacă este deja măcinată, folosește cam jumătate – aroma e mult mai tare.

Unknown4

 

Foto: Shutterstock (cafea)

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here