Poți să urmezi dieta Antiglonț?

0
693

De Eric Adams. Adaptare de Dragoș Ilie. Foto: Travis Rathbone.

Nu mi-am închipuit niciodată că meniurile oferite la bordul aeronavelor pot fi atât de ispititoare. Dar iată-mă, la câteva săptămâni de la începerea Dietei Antiglonț, salivând din cauza mirosului îmbătător al bunătăților oferite pe avion. Le-am refuzat cu greu. Înainte să decolez, am gustat dintr-o cafea Antiglonț (o ceașcă de cafea amestecată cu unt obținut de la vaci hrănite exclusiv cu iarbă). Am savurat-o, însă Dieta Antiglonț presupune să ții post, așa că de 18 ore n-am pus în gură hrană solidă. Dieta Antiglonț, creată de Dave Asprey, e provocatoare. Conform acesteia, între 50 și 70% dintre caloriile consumate zilnic provin din grăsimi sănătoase. Diferența rămasă o completezi, în special, cu proteine de calitate superioară și legume. Reduci cantitatea de carbohidrați. Renunți la brânză, la băuturile carbogazoase și la meniurile de pe avion. Asprey spune că, după ani de muncă în domeniul tehnologiei, se simțea dolofan și era dependent de junk food. „Îmi doream un corp care să lucreze la capacitate optimă și un creier antrenat să reziste fără efort poftelor alimentare“, își amintește Asprey. A dat jos 45 de kilograme și nu le-a mai pus la loc. Acum, Asprey povestește despre planul său în cartea  The Bulletproof Diet. Și ce dacă este o dietă greu de urmat? Mie îmi plac provocările.

Provocarea 1/Nu băga nimic în gură!

Mă rog, cel puțin timp de 18 ore. Asprey susține că abținerea de la mâncare (cu excepția cafelei Antiglonț, care e permisă) în intervalul 8 p.m. – 2 p.m. poate facilita slăbirea. Deși e necesară efectuarea unor cercetări suplimentare care să confirme că postul negru de 18 ore ajută la scăderea în greutate, studiile realizate pe rozătoare sugerează că acesta dă rezultate. După ce am dat pe gât cafeaua Antiglonț, am fost mai puțin tentat să ronțăi snack-uri. Și odată ce m-am abținut de la ele, am avut liber să mănânc oricât – atât timp cât mâncarea aleasă respecta normele Dietei Antiglonț.

Provocarea 2/Aruncă junk food-ul

Obișnuiam să beau foarte multe sucuri dietetice. Însă pe durata Dietei Antiglonț a trebuit să-mi limitez la maximum 5% aportul zilnic de calorii preluate din dulciuri sau din alimentele bogate în amidon. Și îndulcitorii sunt excluși. Într-un studiu japonez din 2014, bărbații care au băut peste 230 de mililitri de băuturi carbogazoase dietetice pe săptămână au avut un risc mai mare să dezvolte diabet. Gustul dulce îți poate determina creierul să vrea alimente hipercalorice. La început, inamicii mei erau prăjiturile. Apoi, fixațiile mele alimentare au devenit tot mai puține.

MH1214_NUT_BUL_01

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here