Paella instant

0
444

Mancare traditional spaniola, paella inglobeaza aroma fructelor de mare cu savoarea legumelor. Usor de preparat si foarte sanatoasa!

Ingrediente:

  • 150 g de creveti decorticati (congelati – se gasesc la orice supermarket)
  • o punga (450 g) cu mix de legume si orez (congelate – tot de la supermarket)
  • un pliculet de condimente pentru orez

Ingrediente suplimentare:

  • ulei de masline (bun de pus in orice, cu conditia sa fie extravirgin),
  • o jumatate de lamiie si un cirnat (optional, pentru carnivorii impatimiti)

Mod de preparare

Pune mixul cu legume si orez congelate intr-un vas adinc si deasupra toarna 2-3 lingurite de apa si o lingura cu ulei de masline. Acopera vasul cu un capac (sau o farfurie), apoi baga-l in cuptorul cu microunde. Lasa-l 8-10 minute, la putere maxima. Mare atentie cind scurgi apa, pentru ca aburii fierbinti iti vor arde degetele – nu am citit intr-o carte de bucate, ci am patit-o pe propriile degete.

Un alt detaliu pe care trebuie sa ti-l dezvalui: desi pare o cantitate impresionanta de legume, dupa decongelare ramine cit sa se sature o jumatate de persoana. Pasul urmator: decongeleaza crevetii, conform instructiunilor de pe ambalaj si amesteca-i in mixul de legume cu orez, dupa ce scurgi apa. Condimenteaza totul dupa dorinta propriilor papile gustative si stoarce deasupra zeama de la lamiie. La englezi, am intilnit o reteta de paella pentru carnivori, in care se mai adauga bucatele de cirnat.

Per portie: 437 de calorii, 36 g proteine, 13 g grasimi.



SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here