Ospăţ cu fructe de mare

0
1187

Adaptare de Oana Popa. Foto: Ted Cavanaugh.

Nu-i nevoie să sapi o groapă și să faci focul în ea pentru a te bucura de mâncăruri cu fructe de mare. Ai nevoie doar de o tigaie adâncă și de o listă scurtă de ingrediente proaspete. Plus bere. Întotdeauna, bere.

Ingrediente

½ sticlă de bere de tip lager

250 g cartofi roșii mici, tăiaţi în sferturi

2 știuleţi de porumb, depănușaţi și tăiaţi pe jumătate

50 de scoici mici, curăţate

230 g picioare de homar, tăiate în bucăţi

1 lămâie, tăiată în sferturi

Cum le prepari

1. Toarnă berea într-o tigaie mare de fontă, încinsă la foc mediu.

2. Când berea începe să fiarbă, adaugă cartofii și porumbul. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul la fiert, întorcând din când în când porumbul, aproximativ șapte minute, până când furculiţa va intra cu ușurinţă în cartofi.

3. Adaugă scoicile, homarul și lămâia. Lasă-le la fiert, acoperite, aproximativ șapte minute, până când scoicile se deschid. Servește imediat. Două porţii.

Valori nutriţionale: 448 de calorii, 58 g proteine, 35 g carbohidraţi (dintre care 2 g fibre), 4 g grăsimi

 

Alte lucruri utile…

Depănușează rapid știuleţii de porumb

Păstrând mătasea porumbului intactă, îndepărtează pănușile exterioare, lăsându-le neatinse pe cele interioare. Decojește și ultimul strat, începând de la vârf, până când se văd boabele. Apucă pănușile și mătasea cu o mână și baza știuletelui cu cealaltă mână. Cu o mișcare fermă, trage pănușile și mătasea în jos, apoi rupe-le la baza știuletelui.

Articol preluat din ediția de iulie-august 2017.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here