Ochiuri cu sunca

31 august 2012

Reinventeaza micul-dejun traditional si lasa-te surprins de un meniu delicios

Ingrediente

O lingura de otet alb
8 oua
2 linguri de iaurt grecesc simplu
4 chifle din faina integrala, taiate pe jumatate
4–8 felii de sunca, prosciutto sau bacon
Un sfert de ceasca de ardei copti din borcan, taiati felii
Sare si piper, dupa gust


MINUTELE 1–13
Fierbe ochiurile
Se pune la fiert, intr-o cratita sau intr-o oala, apa de un lat de palma. Cand clocoteste, se reduce focul si se adauga otetul. Se fierb ochiurile in doua transe, de trei pana la cinci minute, pana se intaresc albusurile (vezi „Ochiuri fierte, in trei pasi“). Se scoate preparatul pe o farfurie cu ajutorul spumierei.

MINUTELE 14–18
Pregateste elementul distinctive
Intr-un castron mic, se amesteca bine sosul pesto cu iaurtul, pana se obtine o compozitie fina. Se prajesc chiflele la toaster, suficient cat sa se rumeneasca.

MINUTELE 19-22
„Asambleaza“ sendvisurile
Imparte ingredientele in mod egal. Asaza pe patru dintre jumatatile de chifle sunca, ardeii copti si ouale. Adauga sare, piper, apoi amestecul de pesto. Asaza deasupra celelalte jumatati de chifle.
Vei obtine 4 portii.

O PORTIE ARE:
368 de calorii, 25 grame de proteine, 32 grame de carbohidrati (5 grame de fibre), 16 grame de grasimi, 941 miligrame de sodiu

TUTORIAL: CUM PREPARI PESTO
• 2 Cesti de frunze de busuioc proaspat
• 2 Catei de usturoi curatati
• 2 Linguri de branza Pecorino Romano
• 2 Linguri de muguri de pin prajiti
• O ceasca de ulei de masline

Pentru a obtine un sos pesto mai savuros decat cel din supermarket, incearca aceasta reteta propusa de Victor Casanova, chef la Culina, un restaurant cu specific italian din Los Angeles.
Se pun primele patru ingrediente in robotul de bucatarie, adaugand treptat uleiul de masline pana rezulta o compozitie fina. Presara sare si piper, dupa gust.
Daca vrei o portie mai mare de pesto, adauga o lingura de zeama de lamaie. Astfel, isi va pastra culoarea vie.

OCHIURI FIERTE, IN TREI PASI
Nu trebuie sa te lasi intimidat de acest tip de mancare. Iata o tehnica simpla si eficienta de preparare a micului dejun sau a unei gustari, pe care oricare barbat trebuie s-o stapaneasca.

PASUL 1
Nu sparge ouale direct in apa – s-ar putea sa se imprastie galbenusurile. Intr-un castron mic, sparge cu grija fiecare ou inainte sa-l introduce in apa (vezi mai jos); procedeaza la fel si cu celelalte.

PASUL 2
Prin fierbere, ouale se intaresc. Lasa apa sa fiarba la foc mic, intr-o cratița mare. Apoi adauga o lingura de oțet alb – astfel ochiul nu se va imprastia in apa. Apropie castronul de apa si da drumul oului in vas. Asteapta puțin inainte sa introduce urmatorul ou, ca sa nu se lipeasca intre ele.

PASUL 3
Fierbe ochiurile pana se intaresc – intre trei si cinci minute, in funcție de marime. Scoate fiecare ochi fiert cu spumiera.
 



Categorii: Nutriție

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!