O nouă șansă pentru tequila

0
318

 De John Mccarthy. Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Sam Kaplan.

1/ Pune niște grepfrut

Margarita este un cocktail extraordinar, însă altele sunt preferinţele mexicanilor. Alege o tequila din agave 100%.

2/ Bea-o cu sushi

În loc de sake, optează pentru o tequila blanco (albă, nematurată), servită simplu. „Se combină de minune cu peștele gras precum tonul sau somo-nul“, spune Ken Arnone, Master Chef certificat și proprietar al KA-CMC, o companie specializată în consultanţă culinară.

3/ Fă un sirop alcoolizat

Pune într-o cratiţă o ceașcă de zahăr, un sfert de ceașcă de triplu sec și câte jumă-tate de ceașcă de apă și de tequila. Fierbe, ames-tecă un minut și lasă la răcit. „Stropește fructele de pădure cu mix-tura“, spune Aarón Sánchez de la barul Johnny Sánchez din New Orleans.

4/ Schimb-o cu whisky-ul

„Aromele din añejo – tequila învechită în butoaie de stejar timp de unu-trei ani – o fac ideală băută simplu sau cu gheaţă“, spune Mike Morales, CEO la Tequila Aficionado Media. O altă idee este s-o folosești pentru a înlocui whisky-ul din următorul cocktail Manhattan.

5/ Prepară o infuzie „cu flăcări“

Amestecă a cincea parte de tequila blanco cu miezul și seminţele de la trei ardei jalapeño; așteaptă 10-20 de minute. „Gustă pentru a aprecia iuţi-mea, filtrează lichiorul înapoi în sticlă și folo-sește-l pentru cocktai-luri“, spune Philip Ward de la Mayahuel din Manhattan.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here